Nem lesz sláger „Péter dala”, törölték a videót Jakabék

Bár egyes jobbikos politikusok nagy sikereket jósoltak Jakab Péter éneklésének, a Jobbik elnökével együtt végül törölték a felvételt.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 07. 11. 18:41
null
Fotó: Adam Cegledi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár egyes jobbikos politikusok nagy sikereket jósoltak Jakab Péter dalának, Vörös Istvánnak, az eredeti dal szövegírójának és előadójának felszólítására a Jobbik miniszterelnök-jelöltje végül törölte éneklős videóját. A pártelnök a történteket kommentálva a közösségi oldalán kijelentette:

a szerző, aki egykor talán maga is lázadt egy rendszer ellen, most felháborodott a lázadásukon és azt követelte, hogy tüntessék el a felvételt.

Jakab megjegyezte, nem tudja, hogy Vörös István a dalt félti vagy saját magát a rezsim haragjától, de ő már nem lázad, a Jobbik viszont igen, ezért szokásához híven ígéretet tett arra, hogy vissza fogják az embereknek adni azt az országot, amit az Orbán-rendszer elvett. „Mi fogjuk neked visszaadni!” – címezhette akár Vörös Istvánnak is, aki csak annyit kért tőlük, hogy ne használják fel politikai célra a szerzeményét.

Bár a jobbikos politikusok törölték a dalt és annak feldolgozását, egy mémoldal már fel is töltötte azt YouTube-csatornájára, kicsit átdolgozva. Ebben a verzióban Jakab és Zágráb az X-Faktor stúdiójában adja elő „saját dalukat”.

Mint ismert, Jakab Péter tegnap a közösségi oldalán tett közzé egy videót, amiben a Jobbik képviselőjelöltjének, Zágráb Nándornak a kíséretében fakadt dalra. A felvétel megjelenését követően viszont Vörös István a közösségi oldalán közzétett bejegyzésében felszólította a politikust, hogy törölje le a felvételt, mivel arra nem kapott engedélyt.

Vörös kijelentette:

„Az eredeti, levédett Kié ez az ország című dal szövegírója, zeneszerzője és előadója én vagyok, mely az 1993-as Ez egy kutya világ című lemezemen jelent meg.”

Az előadó továbbá leszögezte: „A dalt semmiféle politikai célzatú felhasználásra, reklámra nem engedélyeztem, különösen úgy nem, hogy a szöveg bizonyos részeit átírják és politikai felhangot adjanak neki. Felszólítjuk Jakab Pétert, hogy a videófelvételt törölje, távolítsa el!” – zárta szavait.

Jogtalanul használták fel és forgatták ki Vörös István szerzeményétmegszólalt az eredeti dal szerzője.

A tulajdon akár kézzelfogható, akár szellemi, „nem vihetjük haza”. Még akkor sem, ha valaki politikus, és történetesen miniszterelnöki babérokra tör.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.