Szombattól hetvenhárom újonc tűzoltó áll szolgálatba

A frissen végzett tűzoltók a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ öthónapos kiképzését tudhatják maguk mögött.

Magyar Nemzet
2021. 07. 23. 13:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hetvenhárom frissen végzett tűzoltó tett esküt péntek délelőtt a katasztrófavédelem székháza előtt

– tájékoztatott közleményében a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Mukics Dániel közölte: az újoncok a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ öthónapos kiképzését tudhatják maguk mögött, amit sikeres vizsgákkal zártak. Ez idő alatt 564 órás képzésen sajátították el mindazon elméleti és gyakorlati ismereteket, amelyek ahhoz szükségesek, hogy valaki tűzoltó lehessen.

A frissen végzett tűzoltók – folytatta – részletes elméleti és gyakorlati képzést teljesítettek, amit egy tűzoltóságon eltöltött háromhetes gyakorlat követett.

A képzés végeztével speciális, életszerű balesetet és tűzesetet szimuláló helyzetekben tettek vizsgát, olyan vizsgafeladatokat megoldva, mint amilyet egy égő társasház, kigyulladt iskolai tornaterem, égő búzatábla vagy éppen egy súlyos vasúti baleset jelent.

 

Az ünnepségen Góra Zoltán tűzoltó altábornagy mondott köszöntőt, hangsúlyozva, hogy a tűzoltók feladata az első hivatásos tűzoltóság 151 évvel ezelőtti megalakulása óta semmit sem változott. A katasztrófavédelem vezetője Gróf Széchenyi Ödönt, a hazai tűzvédelem alapítóját idézve kiemelte:

„Legszentebb feladatunk a bajbajutottak mentése.”

A tájékoztatóból az is kiderült, hogy a hetvenhárom újonc hivatásos tűzoltó közül Budapesten tizennyolc, Pest megyében tíz, Békés és Borsod megyében hét-hét, Komárom-Esztergom megyében hat, Fejér és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében négy-négy, Csongrád-Csanád, Győr-Moson-Sopron, Heves, Nógrád és Veszprém megyében három-három, Jász-Nagykun-Szolnok és Vas megyében pedig egy-egy újonc kezdheti meg szombattól a szolgálatot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.