Tízmilliárd forinttal támogatja a kormány a budapesti egészségügyet

Egy korábbi megállapodását teljesíti a kormány azzal, hogy konkrét budapesti egészségügyi fejlesztésekre biztosít forrást.

2021. 07. 06. 10:12
null
Budapest, 2021. június 15. Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter, a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs vezetője sajtótájékoztatót tart az operatív törzs alakuló ülése után 2021. június 15-én. Fotó: Soós Lajos Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egészségügyben és a szociális területen kell már csak maszkot hordani – összegezte a múlt héten meghozott könnyítéseket Novák Katalin a mai újraindításért felelős operatív törzs ülését követő sajtótájékoztatón. A családügyi miniszter hozzátette, a nyár a sportról szól, a futball Eb után következik az olimpia. Hozzátette: a tömegsport is fontos, a járvány utáni időkben sokaknak hiányozik a sportolási lehetőség.

A sporton keresztül is újraindulhat a közösségi élet, ennek megfelelően négy vidéki településen fejleszt majd a kormány, amennyiben elfogadja az operatív törzs ajánlását. – A sportra fordítható tao visszaemelését a kormány el is fogadta – jelentette ki Novák Katalin. – Az éttermek esetén meghosszabbították az elviteles ételek áfakedvezményét, az erről szóló rendelet is megjelent már – hívta fel a figyelmet a miniszter.

– A budapestiek és a kormány közötti megállapodás értelmében pedig a kormány tízmilliárd forinttal támogatja a fővárosi járóbeteg- és alapellátást – árulta el a politikus.

– Utoljára zártunk, és leghamarabb nyitottunk – emlékeztetett Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a tájékoztatón. Kiemelte: fontos volt, hogy a sportolók minden támogatást megkapjanak a járvány során, a sportesemények kétharmada ugyanis halasztásra került a tavalyi évben. Azt is mondta, hogy nemzetközi sportszervezetek is hálásak hazánknak. Az államtitkár szerint az is fontos volt, hogy a sportfejlesztések ne álljanak le a pandémia ideje alatt. Szabó Tünde szerint jelentős momentum volt, hogy

Budapesten telt házzal tudták megrendezni az Eb-meccseket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.