időjárás 3°C Aida , Karolina 2023. február 2.
logo

Varga Mihály: Jut pénz a családokra, a hitéletre és a gazdaság fejlesztésére

Kerékgyártó György
Forrás: MTI
2021.07.18. 12:57
Varga Mihály: Jut pénz a családokra, a hitéletre és a gazdaság fejlesztésére

Eredményes volt az elmúlt tíz év gazdaságépítő munkája, továbbra is van forrás a családok, a hitélet és a gazdaság élénkítésének finanszírozására – fogalmazott Varga Mihály pénzügyminiszter a mezőpaniti református templom átadásán.

A gazdaság egészének fő célkitűzéseiről is szót ejtett Varga Mihály pénzügyminiszter a Marosvásárhely melletti mezőpaniti református templomának átadó ünnepségén. A templom a magyar kormány támogatásával újulhatott meg több mint 350 millió forintból.

Varga Mihály szerint az összetartozás kiemelt ügy
Fotó: Teknős Miklós

Varga Mihály hangsúlyozta: a kormány fontosnak tartja a nemzet összetartozásának ügyét, a külhoni és az anyaországi magyarok közös előrejutását és Európa keresztény gyökereinek, kultúrájának és értékeinek megőrzését. Ezért tette hozzá a kormány évek óta segíti a külhoni magyarság gazdasági megerősödését. 2017-ben indult az erdélyi gazdaságfejlesztési program. Részt vállalnak a szakképzésben, a magyar vállalkozások fejlesztésében és a magyarokat érintő oktatási feladatokban is.

A pénzügyminiszter úgy fogalmazott: a járvány történései és a mostani politikai folyamatok „megerősítettek bennünket abban a tudatban, hogy sem az önálló döntés jogáról, sem a keresztény hit erejéről nem mondhatunk le anélkül, hogy kiszolgáltatottá tennénk az embereket. Ezért a döntéshozatalaink során továbbra is a magyar emberek érdekeit kell szem előtt tartanunk, védenünk kell a magyar közösségeket, önállóságunkat és Európa keresztény alapjait.”

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.