Zaklatási botrány robbant ki a városi ifjúsági klubban

A Márki-Zay Péter vezette Hódmezővásárhelyen az új önkormányzati klubban molesztáltak több kiskorút.

2021. 07. 27. 19:26
MÁRKI-ZAY Péter
Márki-Zay Péter áll a szigetszentmiklósi polgármester mögött. Fotó: MTI/Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy fiatalember egy vagy több tizenéves kiskorút zaklathatott a balliberális vezetésű Hódmezővásárhelyen, a Rapcsák András utcában nemrég nyílt városi ifjúsági klubban, ám erről – pedig vélhetően tudtak róla – nem az önkormányzati sajtó, hanem a Promenád24.hu közölt először cikket. A klub ötletgazdája a DK-s önkormányzati képviselő, Kupitze Ferenc.

A zaklatási esetről a vasárnap esti videójában Márki-Zay Péter polgármester is kénytelen volt beszélni, mert a történtekről előző nap, még szombaton jelent meg a Promenád24.hu cikke, amely felháborította a közvéleményt.

Márki-Zay Péternek egy roppant kínos ügy miatt kellett magyarázkodnia
Fotó: MTI/Mohai Balázs

A miniszterelnöki álmokat szövögető politikus külön sérelmezte, hogy az esetről természetesen a fideszes sajtó számolt be először. Azt ugyanakkor nem fejtette ki, miért nem tartotta természetesnek, hogy a Promenád24.hu cikke előtt a város próbálja meg tájékoztatni a családokat, akik a klubba engedik a gyermekeiket.

Márki-Zay Péter a videóanyagban elismerte a zaklatás tényét, és igyekezett mindenkit megnyugtatni, hogy tudnak az ügyről, hiszen az ifjúsági klubot úgy nyitották meg, hogy ott felnőtt felügyelet működik, és a teljes épület be van kamerázva. Mint mondta, a feljelentést megtették, a videófelvételeket átadták, a rendőrség pedig ki fogja vizsgálni az ügyet.

Arra azonban nem adott magyarázatot a polgármester, hogy az önkormányzat által alig pár hónapja létrehozott klubban hogyan fordulhatott elő gyermekmolesztálás, ha a szükséges óvintézkedéseket valóban megtették.

Márki-Zay ígéretet tett arra, hogy a jövőben sem fognak eltűrni semmilyen atrocitást az ifjúsági klubban, arról azonban nem tett említést, hogy a mostanihoz hasonló jogsértésnek miként kívánják elejét venni, hiszen ezúttal is csak a már megtörtént esetet tudták felgöngyölíteni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.