2022-ig összesen 72 százalékkal emelkednek a szakdolgozói alapbérek

Folyamatosan nő az egészségügyi szakdolgozók megbecsülése, így továbbra is folytatódnak az ágazati béremelések – hangsúlyozta Kásler Miklós.

Forrás: Facebook2021. 08. 12. 8:15
null
Megújult a Jahn Ferenc-kórház koraszülöttosztálya Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folyamatosan nő az egészségügyi szakdolgozók megbecsülése, így továbbra is folytatódnak az ágazati béremelések – hangsúlyozta az emberi erőforrások minisztere a közösségi oldalára feltöltött videójában. 

 

Kásler Miklós az elmúlt évek egészségügyi bérfejlesztéseit felidézve elmondta: a kormány döntése alapján 2019. július 1-jétől nyolc százalékkal emelkedtek a szakdolgozói bérek, ezzel egy időben a területi- és iskolavédőnők is bekerültek a szakdolgozói bértáblába, így ők is részesülnek a béremelésből.

2020-ban – folytatta – kétszer is emelkedett az egészségügyi szakdolgozók alapbére: január 1-jétől 14 százalékos, míg november 1-jétől 20 százalékos alapbéremelés következett,

 amely magával hozza az úgynevezett mozgó bérelemek emelkedését is.

 

Az orvos-miniszter tájékoztatása szerint

 2016 és 2019 között a kormány az ápolói béremelésre 143 milliárd forintot, a 2020. évi ápolói béremelés megvalósítására pedig körülbelül 82 milliárd forintot biztosított. 

Az intézkedés negyedik lépcsője 2022. január 1-jei határidővel a 30 százalékos emelés lesz, így a 2022 januárjáig megvalósuló és befejeződő négylépcsős béremelésnek köszönhetően 

a 2018-as illetménybázishoz viszonyítva 72 százalékkal emelkednek a szakdolgozói alapbérek

 – zárta szavait.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.