Akár 56 ezer forint is lehet idén a nyugdíjprémium

A gazdasági növekedés száguld, ezért lehetőség lesz nyugdíjprémium kifizetésére – mondta reggeli interjújában Orbán Viktor.

2021. 08. 22. 8:47
null
A szektor továbbra is kedvező nyugdíjcélú megtakarítási formának számít Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden évben az infláció mértékével év végén, ha szükséges akkor korrigáljuk a nyugdíjakat – emlékeztetett a ma reggeli rádióinterjúban Orbán Viktor. Minél nagyobb lesz a növekedés, annál magasabb lesz az összeg – fogalmazott a miniszterelnök. 

Most úgy látom, hogy egy 50-56 ezer forintos kifizetés valószínű, de ez az összeg magasabb is lehet

– árulta el a kormányfő. 

A számítások szerint hét százalék feletti növekedés esetén ez az összeg 75-80 ezer forintig is növekedhet, ebben az esetben akár ennyi plusz pénzt is kézhez kaphatnak novemberben a nyugdíjasok. 

A nyugdíjprémiumot még a Bajnai-kormány vezette be, ezzel kompenzálták volna a 13. havi nyugdíj megszüntetését. A prémium kifizetése jogszabály szerint a gazdasági növekedéshez kötött, így arra először jobboldali kormány alatt került sor. Orbán Viktor kormánya tavaly a koronavírus-járvány kapcsán meghozott intézkedések részeként a 13. havi nyugdíj visszaépítését is megkezdte. Jövő februárban félhavi plusz nyugdíjat kaphatnak majd az idősek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.