Berzsenyit idézve kíván sok sikert az iskolakezdéshez a KDNP

Simicskó Istvánék bíznak abban, hogy életünk visszatérhet a megszokott kerékvágásba, és a diákok is visszaülhetnek az iskolapadba a járványos időszak után.

2021. 08. 31. 12:13
A politikus szerint az afganisztáni kivonulás újabb óriási migrációs hullámmal fenyeget. Fotó: Mirkó István
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyermekeink oktatása szülőként alapvető feladatunk, hiszen az iskolákban megszerzett tudás segít abban, hogy elindulhassanak a nagybetűs életben.

– írta a holnapi iskolakezdés előtt kiadott közleményében a KDNP. 

A kisebbik kormánypárt közleményében emlékeztetett: „A mai felgyorsult és időnként zavaros világban mindez különösen fontos.” 

A Covid-járvány idején erőteljesebben tapasztalhattuk meg, hogy gyermekeink tanítása nem kevés feladattal jár. Az online oktatás a szülők és a tanárok számára egyaránt kihívásokkal teli időszakot jelentett. Az iskolákban naponta áldozatos munkát végző pedagógusok szerepe nélkülözhetetlen és megbecsülésre méltó, hiszen életüket a felnövekvő generációk oktatására tették fel.

– írták.

A Simicskó István frakcióvezető által szignózott közleményben rögzítik: Bizakodva tekintenek az előttünk álló 2021-es iskolakezdés elé, bíznak abban, hogy életünk visszatérhet a megszokott kerékvágásba és a diákok visszaülhetnek az iskolapadba, ahol újra megélhetik a közösség erejét. Tanulhatnak, sportolhatnak, s minden lépésükkel közelebb kerülhetnek céljaik eléréséhez. 

Berzsenyi Dániel szavaival élve, szeretnének minden diáknak és pedagógusnak eredményes iskolakezdést kívánni. „A lélek is csak úgy emelkedik a józanság tisztább világihoz, ha a tudományok és ismeretek tárából gazdag zsákmányt gyűjt magának.”

– zárták közleményüket.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.