Deutsch Tamás nyílt levélben mutat rá Gyurcsány Ferenc antiszemita szövetségeseire

Aki Gyurcsányt támogatja, a rasszizmust és az antiszemitizmust támogatja! – jelentette ki Deutsch Tamás a közösségi oldalán. A Fidesz európai parlamenti delegációjának vezetője úgy fogalmazott: Gyurcsány Ferenc a hatalom megszerzése érdekében nyíltan antiszemita, rasszista és fajvédő nézeteket valló politikusokkal és pártjukkal kötött szövetséget, amivel legitimálja a XX. századi európai történelem legsötétebb korszakát idéző emberellenes nézeteket.

Forrás: Facebook2021. 08. 11. 10:17
DEUTSCH Tams
Brüsszel, 2019. január 31. Az Európai Parlament honlapján közreadott képen Deutsch Tamás néppárti képviselõ felszólal a jogállamiság magyarországi helyzetérõl tartott vitán a parlament plenáris ülésén Brüsszelben 2019. január 30-án. MTI/Európai Parlament/Jan Van de Vel Fotó: Jan Van de Vel Forrás: MTI/Európai Parlament/Jan Van de Vel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő nyílt levelet írt az európai értékekre olyannyira kényes baloldali és liberális vezetőknek, amelyben rámutat arra, hogy a magyar baloldal vezére, az európai baloldal első számú magyarországi szövetségese, Gyurcsány Ferenc nyíltan antiszemita, rasszista és fajvédő nézeteket valló politikussal kötött választási szövetséget.

Dobrev Klára (S&D) európai parlamenti alelnök férje és pártelnöke a magyar baloldal előválasztásán pártjuk, a Demokratikus Koalíció (DK) és a szélsőséges Jobbik közös jelöltjeként a jobbikos Tóth Pétert indítja Szegeden.

– írta Deutsch Tamás, aki hozzátette: Tóth nyilvánosan hangoztatott célja a cigányság visszaszorítása Szegeden, a melegfelvonulásról pedig azt látta jónak megjegyezni, hogy „a végsőkig harcolunk a liberális söpredék és a genetikai hulladékok ellen”.

 

A kormánypárti politikus továbbá felhívta a figyelmet, miszerint Tóth egy újságcikkre reagálva – amely a zsidóságot állította be a világ gondjának – arról értekezett, hogy „már 1920-ban is látták a problémát”. 

 

Az Európai Parlament Tavares-jelentésével összefüggésben pedig Gyurcsány Ferenc jelöltje azt írta, hogy »a bibsi portugálnak sincs jobb dolga, mint minket lehúzni«.

A levélben arról is szó esik, hogy Tóth nyilvánosan követelt fajvédelmet, és megköszönte párttársainak a zsidóság visszaszorítása érdekében végzett kitartó munkáját annak kapcsán, hogy a megye egyetlen iskolájában sem kértek zsidó hitoktatást.

 

– Az európai baloldal és a magyar baloldal is szavakban folyamatosan a közös európai értékek fontosságát és az emberi jogok maradéktalan érvényesülését hirdeti. 

 

A gyakorlatban viszont a Gyurcsány Ferenc irányította magyar baloldal választási szövetséget kötött a nyíltan rasszista és antiszemita Jobbikkal

– jegyezte meg Deutsch, aki emlékeztetett: a magyar Országgyűlés zsidó származású tagjait listázni szándékozó Gyöngyösi Márton máig a Gyurcsány-koalícióhoz tartozó Jobbik európai parlamenti képviselője, míg a Budapestet Judapestnek nevező jobbikos Bíró László volt Gyurcsányék közös jelöltje a legutóbbi időközi országgyűlési képviselő-választáson.

 

Gyurcsány Ferenc a hatalom megszerzése érdekében nyíltan antiszemita, rasszista és fajvédő nézeteket valló politikusokkal és pártjukkal kötött szövetséget, amivel legitimálja a XX. századi európai történelem legsötétebb korszakát idéző emberellenes nézeteket. 

 

Gyurcsány ezzel tevékenyen hozzájárul ahhoz is, hogy antiszemita, rasszista és fajvédő nézeteket valló politikusok kerüljenek a legfontosabb döntési pozícióba, a magyar törvényhozásba.

– foglalta össze a képviselő, majd a következőket kérdéseket intézte a baloldali és liberális EP-vezetőkhöz:

 

– Hogyan lehetséges, hogy ebben az egyszerre aggasztó és botrányos helyzetben az európai baloldali és liberális politikai vezetők most hallgatnak?

 

 – Hogyan egyeztethető össze az európai értékekkel, a baloldal és a liberálisok számára szavakban oly fontos liberális demokrácia elveivel az európai történelem legsötétebb korszakát idéző, nyíltan rasszista és antiszemita jelöltek támogatása?

 

– Ön szerint nem jött el az ideje, hogy a politikai ellenfeleik minősítgetése helyett végre szembenézzenek a magyar baloldal elvtelen és jóérzéssel vállalhatatlan politikájával? 

zárta szavait Deutsch Tamás.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.