Fáj a baloldalnak a családok támogatása

Úgy tűnik, nehezen dolgozzák fel, hogy Orbán Viktor ígéretének feltétele teljesülni látszódik.

2021. 08. 20. 6:55
null
20200922 Rum Az ezredforduló óta még egy évben sem született annyi gyerek Rumban, mint az idén várható. Év eleje óta eddig 11 gyermeknek örülhettek a családok és még heten fognak megérkezni az év végéig Így ezer főre 16 születés jut. Fotó: Szendi Péter SZP Vas Népe Képen: Takács-Fülöp Mónika és Hunor Fotó: Szendi Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A miniszterelnök biztosra ment, egy jól hangzó, de a tavalyi zuhanás után nagyon könnyen teljesíthető célt tűzött ki” – írta tegnapelőtti elemzőcikkében a Hvg.hu. Az egykori vezető gazdasági hetilap egyébként azzal a címmel számolt be a kedvező gazdasági növekedésről, hogy 

Minden rekordot megdöntött, és minden prognózist felülmúlt a magyar gazdaság növekedése a 2. negyedévben

A bevezetőben aztán gyorsan hozzátették, hogy ez nem meglepő. Hasonlóan számolt be az 5,5 százalékos cél közelebb kerüléséről a Portfólió.hu. 

„A vártnál gyorsabb második negyedéves GDP-növekedés 

még biztosabbá tette azt a kilátást,

hogy idén éves átlagban meglesz az szja-visszatérítéshez küszöbnek meghatározott 5,5 százalékos növekedés, és mivel a tényleges növekedés akár hét-nyolc százalék közötti is lehet, a nyugdíjprémiumra is bizonyára számíthatnak az érintettek” – írták cikkükben, melynek címében úgy fogalmaztak: „Jön a pénzeső a gyerekes családoknak és a nyugdíjasoknak”. 

Már korábban is érzékelhető volt, hogy a családi adó-visszatérítés tervével nem igazán tudnak mit kezdeni a baloldali sajtóban. A Soros-blogként is emlegetett 444.hu-n például múlt hónapban a gazdagok krumplijának nevezték az intézkedést, beágyazva ezzel a baloldali pártok szavazatvásárlásról szóló narratívájába. A szélsőliberális portál szerint egyébként Orbán Viktor az egész járvány elleni védekezést – legkésőbb a második hullám tavaly őszi támadása óta – a Fidesz 2022-es választási eredményének rendelte alá. 

Az írásban gyorsan leszögezték azt, hogy „a választások előtti, soha nem látott összegű adó-visszatérítés, vagyis inkább adóajándék közgazdaságilag értelmezhetetlen”.

Sose lennék baloldali közgazdász, de ezen a napon meg főleg nem

– írta a jelenségről közösségi oldalára Bayer Zsolt, lapunk publicistája. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.