Gulyáslevessel csábították Karácsony kampányhaknijára a kecskeméti nyugdíjasokat

Karácsony ígéretet tett, hogy az emberek kormányát fogják létrehozni és szelíd erővel politizálnak majd Király „Jóskával” együtt.

2021. 08. 27. 17:07
20210827 kecskemet gulyas gergely miniszter elnok jelolt erositi lakossagi alairasgyujtesen a parbeszed csapatat havran zoltan magyar nmezet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kitartó eső egy átjáróba száműzte a Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölt kampánykörútjának kecskeméti állomására összegyűlteket. A szűk folyosón a zöld betűs Szolárium felirat alatt felállított kampánypultnál időnként megjelent egy-egy idősebb ember, hogy aláírja az előválasztási ívet. A többiek a kávézó székeit foglalták el, ott várták a stáb érkezését. Az egyik asztalnál egy idős úrnak magyarázták, hogy miért is várakoznak most. Többször megismételték, jó hangosan, hogy ő is megértse. 

Mire Karácsony megérkezett, az eső kicsit alábbhagyott. A baloldali miniszterelnök-jelöltet Király József, az MSZP–Párbeszéd közös helyi jelöltje várta. 

Az autóból kiszálló Karácsony feje felé tartotta az esernyőt és szaladt mellette, hogy meg ne ázzon a neves vendég, amíg elérik az átjárót. 

– Milyen magas! Igaziból sem néz ki rosszul. Olyan, mint a tévében! – kiáltotta egy hölgy, maga mögött húzva a bevásárlókocsiját, egy szivárványszínű esernyős nő pedig hangosan éljenezett, amint Karácsony elhaladt előtte. 

Karácsony azt ígérte, hogy az emberek kormányát fogják létrehozni Fotó: Havran Zoltán

Király József előbb köszöntötte a jelöltet, majd saját kortesbeszédét is megtartotta. A hallgatóság megtudhatta, hogy most, harminc évvel a rendszerváltás után, amikor Hegyeshalomnál elhagyja az országot, a szabadság levegőjét érzi.

 – Itt, Magyarországon senki sem élhet szabadon. Ha másképp gondolkodik, veszélyben van – hangoztatta, hozzátéve, hogy nem akar ilyen országban élni, ezért küzd. 

Azt is elmondta, hogy régi harcostársak Karácsony Gergellyel. Ezt a miniszterelnök-jelölt is megerősítette, majd úgy helyezkedett, hogy mindenki jól lássa „és senki se érezze, hogy a politika hátat fordít neki”. Aztán beszélt a koronavírusról, a rossz járványkezelésről és arról, hogy a kormány kiárusítja az országot az oroszoknak és a kínaiaknak. 

Végül megígérte, hogy az emberek kormányát fogják létrehozni és szelíd erővel politizálnak majd „Jóskával” együtt. – Ha már erre járnak és szavaznak Jóskára, szavazzanak rám is 

– folytatta a mosolygást. Ezután párhuzamot vont 1848. március 15. eseményei és saját kampányprogramja között. – Hiszen akkor is esett, és most is – jelentette ki. 

 

A szokásos szelfik és közös fotók elkészítése után elvileg vége a hivatalos programnak, de az idős emberek maradnak. 

 

Mint kiderült, a kampányesemény részeként a horgásztónál még várják őket egy jó bográcsgulyásra.

 – Mindjárt jönnek is értünk kocsival – mondták reménykedve.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.