Lujza 2024. március 2.
logo

Hazugsággal kampányol a Momentum Hegyvidéken

Nagy Orsolya
2021.08.08. 07:30 2021.08.08. 14:59
Hazugsággal kampányol a Momentum Hegyvidéken

Hazug kampányba kezdett Hegyvidéken a Momentum. Hajnal Miklós, a párt országgyűlési képviselő-jelöltje azt állítja, hogy irodaház vagy lakópark épülne a Lejtő utcai telekre. A valótlan állítás igazolására Hajnal még petíciót is indított úgy, hogy párttársát tájékoztatta a beruházás részleteiről az önkormányzat. Fonti Krisztina alpolgármester úgy fogalmazott: ezek után joggal feltételezhetjük: a petíció hazugsága nem tudatlanságból, hanem politikai haszonlesésből fakad.

−Hajnal Miklós sajnos nem először csapja be a hegyvidéki embereket. Jelentkezett önkormányzati képviselőnek, de pár hónap után lelépett. Hát igen, itt dolgozni kell, itt nem elég dumálni, mellébeszélni – mondta a Magyar Nemzetnek Fonti Krisztina, Hegyvidék alpolgármestere arra reagálva, hogy Hajnal Miklós, a Momentum országgyűlési képviselő-jelöltje aláírásgyűjtésbe kezdett egy XII. kerületi beruházás ellen, amellyel félrevezeti a közvéleményt. Fonti hozzátette: nem csodálkozik, hogy a közösségi oldalát is ilyen alamuszi módon kezeli.

 

− Majdnem egy hétig elrejtette a reagálásomat és törölte a neki nem tetsző véleményeket. 

Ez a »demokrácia« Momentum módra. Önmagát minősíti ez a felelősséget nem vállaló, szánalmas gyávaság, ami csak rombolja a hegyvidéki közéletet

– mondta lapunknak a kormánypárti alpolgármester, aki Hajnal Miklós oldalán leírta az igazságot a beruházással kapcsolatban. Fonti rámutatott: Hajnal azt hazudja online aláírásgyűjtő kérdésében, hogy az önkormányzat lakóparknak kótyavetyéli el a Lejtő utcai ingatlant. A valóság ezzel szemben az, hogy az önkormányzat kizárólag sport- és sportolást kiszolgáló funkcióhoz kötötten kínálja az ingatlant, továbbá a meglévő épület felújításán kívül minden további beépítési lehetőséget kizár.

 

Az alpolgármester arra is kitért, hogy a Momentum aktuális képviselőjét, Hajnal párttársát, Vadász Gábort már korábban tájékoztatták.

− Ezek után joggal feltételezhetjük a petíció hazugsága nem tudatlanságból, hanem politikai haszonlesésből fakad – szögezte le Fonti Krisztina. A felek közti vita abból alakult ki, hogy Hajnal Miklós, a Momentum-jelöltje petíciót indított a XII. kerületi Lejtő utca telek kapcsán. A felhívásban azt harsogta, hogy Mészáros-villa épül a telekre, elvéve a helyiektől a közösségi teret. Azt írták: a hegyvidéki önkormányzat kiárusítja a volt Lejtő utcai sporttelep 12 ezer nm-es telkét.

 

„Akadályozzuk meg, hogy a Németvölgyben egy újabb, nagy forgalmat generáló lakópark vagy irodaház épüljön! Ne legyen a Németvölgyben is Mészáros-villa!” – írta Hajnal a petícióban, ami, mint kiderült: nem fedi a valóságot, ugyanis az önkormányzat kizárólag sportfunkció létesítésére ad engedélyt, és a meglévő épületen kívül tilos újabb épületeket építeni a telekre.
 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.