Hazugsággal kampányol a Momentum Hegyvidéken

Hazug kampányba kezdett Hegyvidéken a Momentum. Hajnal Miklós, a párt országgyűlési képviselő-jelöltje azt állítja, hogy irodaház vagy lakópark épülne a Lejtő utcai telekre. A valótlan állítás igazolására Hajnal még petíciót is indított úgy, hogy párttársát tájékoztatta a beruházás részleteiről az önkormányzat. Fonti Krisztina alpolgármester úgy fogalmazott: ezek után joggal feltételezhetjük: a petíció hazugsága nem tudatlanságból, hanem politikai haszonlesésből fakad.

2021. 08. 08. 7:30
KARÁCSONY Gergely; MOLNÁR Zsolt; GY. NÉMETH Erzsébet; BENCSIK János; ÉLÕ Norbert; Hajnal Miklós
Budapest, 2019. július 5. Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd fõpolgármester-jelöltje (j2) ellenzéki politikusok társaságában sajtótájékoztatóra érkezik Budapesten, a Szabadság híd pesti hídfõjénél 2019. július 5-én. Körülötte Élõ Norbert, a DK budapesti koordinációs tanácsának tagja (b), Gy. Németh Erzsébet, a Demokratikus Koalíció (DK) fõvárosi közgyûlési képviselõje (b3), Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja (b4), Molnár Zsolt, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) budapesti választmányának elnöke (b5), Bencsik János, a Jobbik budapesti elnöke (j). Hat ellenzéki párt, az MSZP, a Párbeszéd, a DK, a Jobbik, az LMP és a Momentum megállapodott arról, hogy az õszi önkormányzati választáson közösen támogatott jelölteket indítanak az összes budapesti kerületben. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

−Hajnal Miklós sajnos nem először csapja be a hegyvidéki embereket. Jelentkezett önkormányzati képviselőnek, de pár hónap után lelépett. Hát igen, itt dolgozni kell, itt nem elég dumálni, mellébeszélni – mondta a Magyar Nemzetnek Fonti Krisztina, Hegyvidék alpolgármestere arra reagálva, hogy Hajnal Miklós, a Momentum országgyűlési képviselő-jelöltje aláírásgyűjtésbe kezdett egy XII. kerületi beruházás ellen, amellyel félrevezeti a közvéleményt. Fonti hozzátette: nem csodálkozik, hogy a közösségi oldalát is ilyen alamuszi módon kezeli.

 

− Majdnem egy hétig elrejtette a reagálásomat és törölte a neki nem tetsző véleményeket. 

Ez a »demokrácia« Momentum módra. Önmagát minősíti ez a felelősséget nem vállaló, szánalmas gyávaság, ami csak rombolja a hegyvidéki közéletet

– mondta lapunknak a kormánypárti alpolgármester, aki Hajnal Miklós oldalán leírta az igazságot a beruházással kapcsolatban. Fonti rámutatott: Hajnal azt hazudja online aláírásgyűjtő kérdésében, hogy az önkormányzat lakóparknak kótyavetyéli el a Lejtő utcai ingatlant. A valóság ezzel szemben az, hogy az önkormányzat kizárólag sport- és sportolást kiszolgáló funkcióhoz kötötten kínálja az ingatlant, továbbá a meglévő épület felújításán kívül minden további beépítési lehetőséget kizár.

 

Az alpolgármester arra is kitért, hogy a Momentum aktuális képviselőjét, Hajnal párttársát, Vadász Gábort már korábban tájékoztatták.

− Ezek után joggal feltételezhetjük a petíció hazugsága nem tudatlanságból, hanem politikai haszonlesésből fakad – szögezte le Fonti Krisztina. A felek közti vita abból alakult ki, hogy Hajnal Miklós, a Momentum-jelöltje petíciót indított a XII. kerületi Lejtő utca telek kapcsán. A felhívásban azt harsogta, hogy Mészáros-villa épül a telekre, elvéve a helyiektől a közösségi teret. Azt írták: a hegyvidéki önkormányzat kiárusítja a volt Lejtő utcai sporttelep 12 ezer nm-es telkét.

 

„Akadályozzuk meg, hogy a Németvölgyben egy újabb, nagy forgalmat generáló lakópark vagy irodaház épüljön! Ne legyen a Németvölgyben is Mészáros-villa!” – írta Hajnal a petícióban, ami, mint kiderült: nem fedi a valóságot, ugyanis az önkormányzat kizárólag sportfunkció létesítésére ad engedélyt, és a meglévő épületen kívül tilos újabb épületeket építeni a telekre.
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.