Két helyszínen várja a táborozókat mától a Rákóczi Szövetség

Ma kezdődik a Rákóczi Szövetség külhoni magyar diákoknak indított sátoraljaújhelyi anyanyelvi és székesfehérvári színjátszótábora.

Forrás: MTI2021. 08. 08. 9:08
Az egyik új, szabadtéri helyszínen néptáncot gyakorolnak a középiskolások, akikkel két zenész is érkezett Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szervezet közleménye szerint mintegy négyszáz vajdasági és kárpátaljai diák érkezik Sátoraljaújhelyre, a 12. nyári táborba, kiemelten a szórványterületekről. A tábor a korosztálynak szóló programokkal élményeket és felhőtlen kikapcsolódást kínál magyar nyelvi környezetben, és fontos cél az is, hogy pozitív üzenetet küldjön a szülőknek és a szórványközösségeknek, hogy a magyar iskolaválasztás meghatározó a gyermek és a közösség sikeres jövőjét tekintve – írták. 

 

A székesfehérvári színjátszótáborba középiskolás fiatalok érkeznek valamennyi külhoni régióból. 

 

A tábor a Vörösmarty Színházzal és a várossal szoros együttműködésben valósul meg, idén negyedik alkalommal. A színjátszótábor résztvevői betekinthetnek a kulisszák mögé, és részeseivé válnak a színházi próbáknak, majd egy közönség előtti bemutatóval zárják a tábort. 

 

A program augusztus 8-tól augusztus 17-ig tart, a diákok a színházi próbák és előadások mellett a koronázóvárossal megismerkedve számos más kulturális és szórakoztató programon is részt vesznek.

 

A sátoraljaújhelyi teljesen megújult táborhelyet a héten a Magyar Nemzet is meglátogatta, riportunkat ITT tudják elolvasni

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.