Magyar gyártmányú kézifegyvereket fejlesztenek a Magyar Honvédség számára

Az új, magyar fejlesztésű fegyvercsalád prototípusait már bemutatták a kecskeméti repülőnap rendezvényén.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 08. 29. 16:13
Fotó: Baranyai Gábor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újraindult a magyar harcászati kézifegyverek fejlesztése ­– jelentette be Maróth Gáspár, a védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos a kecskeméti Nemzetközi repülőnap és haditechnikai bemutatón. A kormánybiztos elmondta: másfél éve bíztak meg egy magyar mérnökcsapatot a feladattal, amelynek első prototípusait a megállapodás értelmében a Magyar Honvédség elkezdi tesztelni. 

 

Ruszin-Szendi Romolusz, a Magyar Honvédség parancsnoka kiemelte: a prototípusok több mint ígéretesek és olyan innovációt testesítenek meg, amely a XXI. századba repíti a magyar kézifegyvergyártást. A parancsnok beszámolt róla: a Magyar Honvédség tapasztalt katonái folyamatosan küldik a visszajelzéseket a gyárba, és amennyiben a katonák tapasztalatai alapján is az elvárásoknak megfelelően működnek a fegyverek, akkor a Magyar Honvédségnek magyar fegyvere lesz. 

 

Bozó Gábor, a Gestamen Kutatás Fejlesztés Zrt. vezérigazgatója elmondta: a magyar fejlesztésű kézilőfegyver-családnak a pisztolytól a géppuskáig hat tagja van. Teljesen magyar fegyverek, amelyek mindegyikében van olyan fejlesztés, amelyek szabadalmát is bejegyezték.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.