időjárás -4°C Pál 2022. January 25.
logo

Magyar Posta: nem lesznek postabezárások

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2021.08.09. 18:38 2021.08.09. 19:12
Magyar Posta: nem lesznek postabezárások

A Magyar Posta nem tervez postabezárást, jelenleg nincs olyan átszervezés a társaságnál, ami miatt csökkenne a posták száma – közölte a társaság hétfőn az MTI-vel közleményben.

A Magyar Posta Zrt. ezzel Dudás Róbert, a Jobbik alelnökének kijelentésére reagált, miután a politikus nyolcszáz kistelepülési posta bezárását jelentő átszervezésről beszélt hétfői sajtótájékoztatóján. A társaság közleményében cáfolta, hogy tömegével tervezne postabezárásokat, ezt megalapozatlan rémhírnek nevezte.

A Magyar Posta nem tervez postabezárást, a postai szolgáltatások pedig országosan széles körben elérhetők

– hangsúlyozták.

Tájékoztatásukban emlékeztettek arra, hogy a jelenlegi jogszabályok szerint a Magyar Posta minden ezer fő feletti településen köteles állandó postahelyet működtetni. A társaság nem csupán megfelel ennek a jogszabálynak, hanem jóval azt meghaladóan működtet postákat országszerte – szögezték le.

Megjegyezték: egyes esetekben előfordulhat, hogy a Magyar Posta szándéka ellenére változtatni kell egy posta elérhetőségén vagy működésén, ilyen esetben mindig időben értesíti az érintett önkormányzatot, és egyeztet a megoldási lehetőségekről, figyelembe véve a lakossági igényeket is.

Borítókép: a Magyar Posta címere Budapest – Pestszentlőrinc 6. posta homlokzatán, a Havanna lakótelepen. Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László