Minden eddiginél többen nyaraltak idén az Erzsébet-táborokban

Zánkán és Fonyódligeten megújult táborhelyeken nyaralhattak a gyerekek és a családok is. A napközis táborokat országszerte az iskolák szervezték, összesen 110 ezren tudtak idén részt venni valamelyik típusú táborban.

2021. 08. 30. 12:33
null
Zánkai Gyerektábor 20210816 Budapest Fotó Bach Máté Magyar Nemzet Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Miután a tavalyi év ottalvós táborok szempotnjából kimaradt, idén minél több gyermeknek akartuk megadni a lehetőséget, hogy eljuthasson valamelyik felújított Erzsébet-táborba” – mondta el Novák Katalin a nyári táboroztatási időszak lezárása után tartott sajtótájékoztatón. A családokért felelős miniszter hozzátette, 

az Erzsébet-táborok rendszerének köszönhetően olyan gyermekek is eljuthatnak a Balaton partjára, akiknek egyébként nem lenne rá lehetőségük.

A felújított zánkai és fonyódligeti táborhelyen 2021-ben mintegy 30 ezren nyaralhattak az iskolai szünidőben, a táborok uniós, és állami támogatással valósulhattak meg, a gyermekeknek jelképes ezer forintos díjat kellett befizetniük, amit később vissza is kaptak. Egy tízfős diákcsoporttal minimum egy kísérőtanárnak kellett érkeznie a táborozós hetekre. A pedagógusok 25 ezer forintos díjazásban részesültek a vasárnaptól péntekig tartó táborokon való részvételért.

A zánkai élménytáborok június 20-tól augusztus 27-ig tartottak, a fonyódligeti jurtatábor pedig augusztus 1-jétől 27-ig várta a gyermekeket.

A szervezők a leutazást is ingyen biztosították, a menetrend szerinti vonatok mellett Nyíregyházáról és Miskolcról induló különvonatokkal is érkezhettek a gyerekek. A táborozók mintegy 95 százaléka választotta ezt a lehetőséget.

A napközis táborokat az iskolák szervezték, az itt résztvevő tanárok is 25 ezer forintos díjazást kaptak, CBA-utalvány formájában. Ezekben a táborokban csaknem 80 ezer gyermek vett részt a nyár folyamán.

Összesen 110 ezer gyermek nyaralhatott valamilyen Erzsébet-táborban. „Zánkán hétvégente családok nyaralhattak együtt, a beteg gyermeket nevelő családok pedig gyógyító táborokban vehettek részt, melyeket Zalaszabarban és Tihanyban rendeztek” – tájékoztatott a sajtóeseményen Hornyák Tibor, az Erzsébet-Alapítvány elnöke.

Ezen a héten szünetel a táborozás, de jövő héttől már ismét gyermekek érkeznek Zánkára, ahová háromnapos osztálykirándulásokra lehet jelentkezni, hétfő–szerda és szerda–péntek váltásokban. A teljesen megújított táborhelyen a szállások fűthetők, az alapítvány tervei között szerepel, hogy az év végi Erzsébet-karácsonyt is itt szervezik meg.

Lapunk a zánkai és a fonyódligeti táborhelyeken is járt az idei nyáron, az erről szóló riportunkat ITT olvashatják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.