Orbán–Meloni-találkozó: ellen kell állni az erősödő migrációs nyomásnak

Orbán Viktor Rómában megbeszélést folytatott Giorgia Melonival, az olasz Fratelli d’Italia párt elnökével; a tárgyaláson szóba került az európai jobboldal helyzete és az újból erősödő migrációs veszély is – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szombaton.

Forrás: MTI2021. 08. 28. 12:09
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két pártelnök kifejtette: 

közös céljuk az, hogy újra a jobboldal legyen a legnagyobb politikai erő Európában.

A találkozón – amelyen Novák Katalin, a Fidesz nemzetközi ügyekért is felelős alelnöke is részt vett – szóba került az afganisztáni összeomlás miatt várható migrációs nyomás témája. 

Egyetértettek abban, hogy a tömeges befogadás nem megoldás, a segítséget kell odavinni, nem a bajt idehozni.

Az európai országoknak a több irányból is erősödő migrációs nyomásnak a szárazföldön és a tengeren is ellen kell állniuk – ismertette a megbeszélésen elhangzottakat Havasi Bertalan.

Borítókép: Orbán Viktor Instagram-oldala

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.