Soros György hálózata intézett durva támadást hazánk ellen

Ha jogállamiságról és demokráciáról beszélünk, akkor egy népszavazás a legtökéletesebb, legalkalmasabb formája a népakarat kifejezésének – erről beszélt a gyermekvédelmi referendum kapcsán Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár. A politikus szólt a gyermekvédelmi törvény miatt Magyarország ellen indított átfogó támadásról, hazánk megzsarolásáról.

Forrás: Kossuth rádió2021. 08. 01. 9:08
KOVÁCS Zoltán
Kovács Zoltán szerint egyszerűen megzsarolták Magyarországot Fotó: MTI/Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A magyarországi Formula–1-es futamra érkező, valószínűleg a gyermekvédelmi törvényről mit sem tudó sztárok megszólalása nyilvánvalóan annak a példázata, hogyan működik a nemzetközi hálózat. Ez akkor, amikor egy tagállam egy bizonyos kérdésben mást képvisel, mint a nemzetközi mainstream elvárná, megszólaltatja azokat a beszélő fejeket, akik szavára egy laikus, hétköznapi ember Nyugat-Európában odafigyel – erről beszélt a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár.

A kormánypárti politikus kifejtette: talán ez a legaljasabb része annak a kampánynak, amit Magyarország ellen folytatnak, hiszen olyan embereket „nyernek meg” az ügynek, akik nem nagyon tudnak semmit arról, hogy hazánkban mi van.

– Honnan tudhatna egy Formula–1-es versenyző arról, hogyan, milyen biztonságban élnek a magyarok, milyen garanciák vannak az alkotmányban, és milyen következetesen védi az alaptörvény és a kormány az elmúlt tíz évben a családok és a gyermekek jogait? – tette fel a kérdést.

Kovács Zoltán szerint egyszerűen megzsarolták Magyarországot
Fotó: MTI/Mohai Balázs

Kovács Zoltán beszélt arról a meglepő jelenségről is, hogy a Soros György által fizetett nemzetközi szervezetek hálózata, az LMBTQ-mozgalmak az első pillanattól fogva azzal támadták a kormány és az Országgyűlés döntését, hogy a törvény összemossa a pedofíliát és a homoszexualitást, és tették ezt már akkor, még mielőtt a jogszabály szövege és a végrehajtási rendelet megjelent volna. Hozzátette: még azt sem tudhatták, pontosan miről is szól a törvény, már megvolt az, hogy mivel támadnak minket.

A szülő joga a nevelés

Az államtitkár leszögezte: eddig is nyilvánvalóvá tették, és ezután is azt képviselik a tárgyalásokon, hogy Magyarországon a gyermeknevelés kizárólagos joga a szülőt illeti. Szavai szerint ezt garantálják a nemzetközi szerződések, az Európai Unió alapjogi chartája, és természetesen Magyarország alkotmánya.

A kormánypárti politikus elmondta: több mint tíz éve az is nyilvánvaló, hogy ha bizonyos stratégiai kérdésekben mi nem értünk egyet az Európai Unióval, akkor azonnal mondvacsinált okokkal, kötelezettségszegési eljárásokkal, jogi köntösbe csomagolva politikai támadást indítanak Magyarország ellen, vagy a tagállam ellen, amely nem úgy cselekszik, ahogy azt a brüsszeli bürokraták elképzelték.

Most a helyreállítási vagy újraindítási alap, illetve források hozzáférését blokkolják egy olyan periódusban, amikor a lehető leggyorsabb beavatkozásra van szüksége a gazdaságnak ahhoz, hogy újra tudjon indulni. Kovács Zoltán szerint nem riadnak vissza olyan lépéstől, hogy egyszerűen felfüggesztik a tárgyalásokat, megzsarolnak minket egy egyébként ehhez semmilyen szempontból nem kapcsolódó ügyben, a gyermekvédelmi törvény ügyében, és feltételeket állítanak egy gazdasági újraindító csomag kapcsán.

A népakarat dönt

A politikus a népszavazás kapcsán kiemelte: vannak olyan kérdések, amelyek nem tartoznak az Európai Unió kompetenciájába. – Ha egy tagállamnak, ez esetben Magyarországnak, joga van, és csak neki van joga szabályozni, akkor jogos az a lépés, hogy megkérdezzük a magyar embereket.

Ők egyértelműen el fogják mondani, hogy mi a magyar választók akarata, azt pedig senki nem kérdőjelezheti meg.

Ha jogállamiságról és demokráciáról beszélünk, akkor egy népszavazás a legtökéletesebb, legalkalmasabb formája a népakarat kifejezésének – mutatott rá, hozzátéve: a magyarok így egyértelművé tudják tenni, mit gondolnak az öt kérdésről, amelyet a népszavazáson feltesznek.

Szükség van a megerősítésre

Kovács Zoltán kitért arra is, hogy az elmúlt tizenegy évben a nemzeti konzultáció az egyik leghatékonyabb és legsikeresebb formája a választókkal való folyamatos párbeszédnek.

A mostani speciális, mert több témát érintő kérdéseket tettek fel, olyanokat, amelyek a pandémia végeztével a gazdaság és az élet újraindítása szempontjából meghatározók.

Úgy véli, az emberek véleményét nemcsak választáson kell megkérdezni, hanem a jó kormányzás érdekében ciklus közben is, mert szükség van a megerősítésre, oda-vissza, a választók és a kormány részére is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.