időjárás 16°C Fatime 2023. június 5.
logo

Szeptember elejéig dönthet a NAV a Cseh Katalinék körüli botrányban

Jakubász Tamás (MWH)
2021.08.24. 13:20 2021.08.24. 14:37
Szeptember elejéig dönthet a NAV a Cseh Katalinék körüli botrányban

Vizsgálja még a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) azt a feljelentést, amely a Cseh Katalin momentumos képviselő körüli ügyben érkezett a szervezethez.

A hatóság a Mediaworks Hírcentrumának kérdésére azt közölte: a feljelentés elbírálása jelenleg is folyamatban van. – A NAV-nak a feljelentéskiegészítésben legkésőbb 2021. szeptember 2-án kell döntést hoznia – tették hozzá a hivatalban.

Egy maszkos alak egy kétszínű politikus lebukását ígérte. A botrány kezdeteiről ITT olvashat.

Mint arról a Magyar Nemzet a közelmúltban beszámolt, a közérdekű bejelentéseiről ismertté vált Tényi István a Központi Nyomozó Főügyészséghez fordult, és jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt feljelentést tett. Lépését lapunknak Tényi akkor azzal magyarázta: a különböző lapokban megjelent oknyomozó anyagok azt támasztják alá, hogy a Cseh Katalinékhoz kapcsolható nagyjából fél tucat vállalkozásból álló céghálózat tagjai egy helyen, egy időben, ugyanazon uniós forrás elnyerésére játszhattak össze. A vállalkozások összesen közel 4,8 milliárd forint uniós pályázati pénzhez jutottak az évek során.

Cseh Katalin egyre nagyobb bajban – írtuk, amikor összefoglaltuk, hogy nemcsak az uniós pénzek, de a közbeszerzések kapcsán is felmerültek kétségek.

Magyarországon meglehetősen ritka, hogy ekkora mértékű támogatás kapcsán merül fel a költségvetési csalás gyanúja, és hogy ilyen kiemelt összegben indulhat nyomozás

– fejtette ki akkor feljelentése kapcsán Tényi István.

A feljelentés időközben a főügyészségtől átkerült a NAV-hoz, ahol most zajlik annak elbírálása.

Ha a botrány eddig ismertté vált minden fontosabb részletére kíváncsi, akkor olvassa el összegző írásunkat ITT.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.