Tucker Carlson: Ha betiltják a humort, már tudod, hogy nem jó irányba haladunk

Megtelt a Széchenyi téren felállított Mol-nagyszínpad előtti tér Tucker Carlson sztárműsorvezető The World According to Tucker Carlson című előadásán – derül ki a Mathias Corvinus Collegium (MCC) közleményéből. Az MCC Feszten több százan hallgatták a világhírű médiaszemélyiséget.

Magyar Nemzet
Forrás: MCC2021. 08. 07. 17:04
Fox personality Tucker Carlson speaks at the 2017 Business Insider Ignition: Future of Media conference in New York, U.S., November 30, 2017. REUTERS/Lucas Jackson - RC129F5DE400 Fotó: REUTERS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MCC Feszten The World According to Tucker Carlson címmel előadást tartott Tucker Carlson, a világ egyik legmeghatározóbb médiaszemélyisége. A legnézettebb amerikai kommentátor a Time szerint a legbefolyásosabb konzervatív gondolkodó az Egyesült Államokban. Esténként átlagban több mint ötmillió néző követi a műsorát a Fox Newson. 

 

Beszédének elején Tucker Carlson a nyugati médiában, Magyarországról megjelent negatív híradásokról elmondta, hogy 

szerinte mindazok a vádak, amelyek a magyar jelennel szemben megfogalmazódnak, tulajdonképpen pont, hogy az amerikai realitásra igazak. 

Egy, a nyugati médiában Magyarországról megjelent hírt is felolvasott, amelyben olyan állításokat fogalmaztak meg, minthogy a magyarországi média kilencven százaléka a kormány kezében van, a pártvezetők pedig gyanúsan gazdagok. – Amikor ezt olvastam, rájöttem, hogy én ebben az országban élek, hiszen ez a leírás teljesen igaz az Amerikai Egyesült Államokra ­– tette hozzá humorosan, majd kiemelte: 

 

Barack Obamának sosem volt a politikától független foglalkozása a munkaerőpiacon, mégis milliomos, a Fox News pedig nagyjából az egyetlen olyan médiafelület, amely a jelenlegi Biden adminisztrációval ellentétes véleményt fogalmaz meg.

A műsorvezető kitért a szólásszabadság kérdésére is. Mint mondta, ma Amerikában már tilos bizonyos kifejezéseket használni és tilos bizonyos dolgokkal viccelődni, pedig az Egyesült államok korábban arról is híres volt, hogy mindenből viccet csinált. 

„Ha betiltják a humort, már tudod, hogy nem jó irányba haladunk” 

fogalmazott a műsorvezető az amerikai közélet szerinte veszélyes tendenciáit illetően. Carlson kiemelte: az Egyesült Államok mostani politikai irányváltása és a folyamatosan sulykolt üzenetek egyszerűen boldogtalanná teszik az embereket. Rámutatott: külön iparág fejlődött ki a stand up comedy formájában, manapság azonban a szólás szabadságának és a humorizálás tárgyának korlátozásával elvesztettük a szabad gondolkodást is. ­ – Szeretem a hazámat, sosem fogok máshova költözni, bármi történjen is – ­ hangsúlyozta, majd hozzátette: nem jó irányba mennek a dolgok, mert a politika nem foglalkozik az emberekkel. Ezzel szembeállítva kiemelte:

 Magyarország jelenlegi állapota, az illegális bevándorlás problémáinak hatékony kezelése és az a tény, hogy a család értéket képvisel, mind azt jelentik, hogy az ország vezetői sajátjukként tekintenek Magyarországra, és gondját viselik. 

­– A haza olyan, mint az ember saját háza és otthona. Mindenki úgy van vele, hogy szeretné maga eldönteni, hogy ki aludjon a házában – tette hozzá.

Ha a magyarok, akik évszázadokon át elnyomás alatt éltek, tudnak boldogok lenni, mi, amerikaiak miért nem vagyunk rá képesek?

— tette fel a kérdést a műsorvezető. Előadásában szólt a déli határzárnál történt látogatásáról, valamint Magyarország 2015-ös migrációs válságot követő helytállásáról. Carlson arra hívta fel a figyelmet, hogy „ha szeretsz valamit, tisztán tartod. [….] A rend és a tisztaság nem fasiszta dolgok, hanem erények” — olvasható az MCC közleményében.

 

Fotó: Twitter (Tucker Carlson)

 

A műsorvezető a héten látogatást tett Magyarország déli határán is, ahol megtekintette a határt védő kerítést és az illegális bevándorlókkal szembeni intézkedés módját. 

A Magyarország déli határán látottak alapján megfogalmazódott bennem a kérdés: hogyan lehetséges az, hogy miközben Magyarország GDP-je szinte láthatatlan Amerikáéhoz képest és nem rendelkezik olyan technológiával és forrásokkal, mint az Egyesült Államok, mégis a legprofesszionálisabb módon látja el a határvédelmet? –­ fogalmazott.

Elmondta: miközben a nyugati híradások arról szólnak, hogy Magyarországon milyen körülmények között szenvednek a menedékkérők a határ túloldalán, addig a személyes tapasztalatai azt mutatják, hogy Magyarországon egyszerűen visszakísérik a határsértőket a kerítés túloldalára Szerbiába, és nem esik bántódása senkinek. 

Ezzel szemben az USA déli határa mentén állandóan jelen van az emberi fájdalom és a nyomor.

Beszéde végén Tucker Carlson úgy fogalmazott: Ti magyarok nem is tudjátok, hogy Magyarország működése mekkora provokáció a világ többi részének szemében! Mint mondta: itt még léteznek azok a dolgok, amelyek náluk már nincsenek, mert itt káosz helyett rend van, az emberek biztonságban és szabadon élhetnek úgy, hogy senki nem bántja őket, és nincsenek korlátozva abban, hogy miről, hogyan beszélhetnek és gondolkodhatnak.

 

Mint azt korábban lapunk is megírta, a médiaszemélyiség magyarországi tartózkodása alatt Orbán Viktor miniszterelnökkel is készített interjút. 

A nyugati liberálisok nem tudják elfogadni, hogy a nyugati civilizáción belül létezik egy konzervatív nemzeti alternatíva, amely a mindennapokban sikeresebb. Ezért kritizálnak minket. Ők magukért harcolnak, nem ellenünk – fogalmazott a magyar kormányfő.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.