Utcai harcokat vizionál Gyurcsány 2022-re

Hollik István és Gaudi-Nagy Tamás szerint is a gátlástalanság jellemzi a Demokratikus Koalíció elnökét.

Magyar Nemzet
Forrás: szeged.hu2021. 08. 27. 10:36
GYURCSÁNY Ferenc
Budapest, 2020. augusztus 3. Gyurcsny Ferenc, a Demokratikus Koalci (DK) elnke felszlal napirend eltt az Orszggyls rendkvli plenris lsn 2020. augusztus 3-n. A Fidesz s a KDNP frakci, illetve a kormny tagjai nem jelentek meg, gy a napirend eltti felszlalsok utn vget rt az ls, amelyet a DK azrt kezdemnyezett, mert llspontjuk szerint a miniszterelnk a jliusi EU-cscson szembement az Orszggyls dntsvel. MTI/Kovcs Tams Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szakembereink készítik annak a politikai, közbiztonsági és jogi forgatókönyvét, ha nem békés lenne a hatalomváltás

– jelentette ki a Gyurcsány Ferenc a Szeged.hu-nak adott interjújában, megjegyezve: önmagában a kormányváltásnak nincs büntetőjogi következménye, ám a kormányváltás után egy sor dologra rá kell nézni. 

A DK elnöke szerint 

2002-ben is volt hídfoglalás, 2006 után egy dolgot biztosan elveszített a mi oldalunk, a naivitását és a jóhiszeműségét a Fidesszel szemben. Készülnek azok a forgatókönyvek, amelyekkel ebben a helyzetben a stabilitást megőrizhetjük. Önmagában a kormányváltásnak nincs büntetőjogi következménye. Ám a kormányváltás után egy sor dologra rá kell nézni. Fel kell tenni a kérdést: igaz-e, hogy köztörvényes bűnözők is vannak a jelenlegi kormánypárt politikusai között? Ez pedig igaz

– hangoztatta a pártvezér. 

„Ha egy politikai oldal önmagát a hazával azonosítja, akkor ezzel megágyaz annak, hogy vereség esetén legitimálja az új hatalommal szembeni fellépést. Ez valójában már megtörtént, ez a legnagyobb veszély. Nehezen megválaszolható kérdés, mi történne ebben a helyzetben. Az ország érdeke, hogy békés úton történjen meg a hatalomátadás. Egyben ez a demokratikus alkotmányosság egyik sarkköve. A Fidesz táborának egy része eddig kétszer mutatta meg, hogy a vázolt esetben nagyon nehezen nyeli le a békát” – fejtegette, majd arra is kitért, hogy az esetleges kormányváltás esetén mik lennének az új kabinet azonnali gazdasági lépései.

Gyurcsány szerint nagyon sok teendő vár rájuk, de 

a leggyorsabban megválaszolandó kérdés, hogy elzárják-e a közpénzek elszivárogtatásának csatornáit, és sikerül-e visszaszerezni legalább az ellenőrzést azok fölött a gazdasági szerkorok fölött, amely a NER hercegeinek, oligarcháinak ellenőrzése alá került.

„Ezt a hatalmat meg kell törni” – tette hozzá.

A baloldali előválasztás kapcsán végül megjegyezte: a kormányoldal sokat foglalkozik az előválasztással, igyekszik leértékelni, konfliktusokat gerjeszteni körülötte, de nem tudja, hogy azért, mert tart tőle vagy azért, mert lő mindenre, ami az ellenzéki oldalon történik.

A baloldal bukott miniszterelnökének megnyilvánulásai kapcsán Hollik István a Magyar Nemzet kérdésére hangsúlyozta: “Gyurcsány Ferenc szavai ugyanazt a gátlástalanságot tükrözik, mint ami 2006-ban is tapasztalható volt”. 

A kormánypárti politikus kiemelte: 

Gyurcsány egyértelműen hazugságot fogalmazott meg, amikor a 2006. őszi események felelősségét a Fidesz felé kívánta eltolni.

– A rendszerváltás óta eltelt harminc év során egyszer volt alkotmányos és demokratikus válság Magyarországon, mégpedig 2006 őszén – emlékeztetett Hollik, hozzátéve: – Az emberek akkor azt követelték Gyurcsány Ferenctől, hogy mondjon le, de erre nem volt hajlandó. 

A Fidesz kommunikációs igazgatója arról is szólt, hogy Gyurcsány Ferenc 2006-ban becsapta a szavazókat és hazugsággal nyert választást. – Ezzel szemben a Fidesz–KDNP demokratikusan kapta meg a felhatalmazást arra, hogy az országot vezesse – rögzítette.

Hollik Istvánhoz hasonlóan Gaudi-Nagy Tamás szerint is a gátlástalanság jellemzi a Demokratikus Koalíció elnökét.

Gyurcsány mostani fenyegetőző és szokásos módon hazugságon alapuló kijelentése tökéletesen illeszkedik eddigi politikai gyakorlatához

– mondta el lapunknak Gaudi-Nagy Tamás, hozzátéve: Gyurcsány nemrég börtönnel fenyegette a kormánypárti politikusokat, továbbá konokul tagadja Dobrev Klárával együtt a 2006. őszi rendőrterror véres tényeit, és persze hárítja, sőt a nemzeti oldalra tolja a felelősséget.

A Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője a Demokratikus Koalíció elnökének a szavai kapcsán hangsúlyozta: 

Ismét igazolta, hogy az ő és a balliberálisok gátlástalansága határtalan.

Bármikor képesek és készek arra, hogy  karhatalmi erőszakot alkalmazzanak a nép ellen a hatalom megragadása, illetve megtartása érdekében, ahogy azt  2002–2010 közötti kártékony uralmuk időszakában számtalanszor megtették”. 

Gaudi-Nagy szerint 

újabb megerősítést kaphattunk arról, hogy a Kádár-kori diktatúra módszereinél messze durvább és véresebb állami erőszaksorozatot »jogállaminak«, helyénvalónak tartja, és – remélhetően soha többé be nem következő – hatalomra jutásuk esetén ilyen gyalázatos eszközökkel élnének ismét az ellenük tiltakozók ellen.

Véleménye szerint döbbenetes és elfogadhatatlan, hogy a 2006. őszi rendőrterror miatt felelősséggel tartozó akkori miniszterelnök a megérdemelt fegyház helyett szabadlábon van, sőt a nemzetellenes ellenzék vezéreként ismét hatalmat akar és újra a magyarság elleni támadásokra készül.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.