Vitézy Dávid: Utasok százezreit érinti hátrányosan a főpolgármester döntése

A négyes és hatos villamossal közlekedőket sok bosszúság érheti a jövőben.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 08. 26. 18:54
null
Budapest, 2020. július 4. A vágányokon átkelõ gyalogosok a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) modern Combino villamosai elõtt a fõvárosi Margit körút egyik megállójánál. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Jászai Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Utasok százezreit érinti hátrányosan, ezért súlyos közlekedéspolitikai aránytévesztés a főpolgármester intézkedése a nagykörúti villamosok lassítására a BKK által még 2012-ben bevezetett villamosbarát lámpaprogram felszámolásával – írta közösségi oldalán Vitézy Dávid. A Budapesti Fejlesztési Központ (BFK) vezérigazgatója bejegyzésében aránytévesztésnek nevezte Karácsony Gergely mai döntését, ugyanis – mint írja –

„a Nagykörúton a legtöbb ember villamossal jár: háromszor annyian, mint autóval és legalább 15-ször annyian, mint biciklivel. A 4-es és 6-os villamosokat – amelyek Európa egyik legsűrűbben közlekedő villamosvonalai – 330-350 ezerszer használják egy átlagos munkanapon.”

Ennek ellenére „úgy módosítják a nagykörúti lámpaprogramot, hogy az autós forgalomnak kedvezzen a villamos haladási idejének rovására. Ettől a főpolgármester 30 százalékos autós kapacitásnövekedést vár. Lehet, hogy az autósoknak kedvező lámpaprogram nem csak átmeneti intézkedés lesz” – idézi a 444 cikkét Vitézy.

A BFK vezérigazgatója leszögezi:

„a villamosbarát lámpaprogram felszámolása hibás döntés, épp a legzöldebb közlekedési módot, a villamosközlekedést választó utasokat, naponta százezreket hoz hátrányosabb helyzetbe, ezért mind közlekedéspolitikai, mind klímavédelmi szempontból aránytévesztés”.

Vitézy Dávid bejegyzése végén arra kéri Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy vonja vissza a naponta több százezer embert hátrányosan érintő intézkedését és tekintsen el a nagykörúti villamosok lelassításától.

A teljes bejegyzés itt tekinthető meg:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.