időjárás 6°C Virgil 2022. november 27.
logo

Wintermantel: Várható volt, hogy feljelentés történik a BKV hajózási közbeszerzése miatt

Ternovácz Áron
Forrás: HírTV
2021.08.10. 17:44 2021.08.10. 17:48
Wintermantel: Várható volt, hogy feljelentés történik a BKV hajózási közbeszerzése miatt

Várható volt, hogy feljelentés történik a BKV hajózási szolgáltatási közbeszerzése kapcsán – jelentette ki a Hír TV-nek Wintermantel Zsolt. A BKK kormánypárti igazgatósági tagja szerint már az eddigi információkból is egyértelműen levezethető, hogy az ügyben valami nincs rendben. Ezért kérték a főpolgármestert, hogy álljon az élére egy kivizsgálásnak.

 

Egész egyszerűen nem megengedhető, hogy gyanús, adott esetben hamis referenciával vagy bármilyen szabálytalan körülmények között a BKV ekkora kifizetést tegyen.

 – mondta.

 

Júliusban beszámoltunk róla, hogy nem létező szolgáltatásra akart szerződést kötni a fővárosi önkormányzat vezetése alatt álló vállalat. A Hír TV műsorából kiderült, hogy soha nem foglalkozott személyszállítással az a cég, amelyik elnyerte a BKV idén kiírt hajózási szolgáltatási közbeszerzését.

 

Korábban volt már hasonló botránya a vállalatnak: akkor a BKV használtbusz-bérlési pályázata során olyan céggel szerződtek, amelynek busza sem volt, ráadásul más cég tulajdonában lévő buszokkal pályázott.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.