Wintermantel: Várható volt, hogy feljelentés történik a BKV hajózási közbeszerzése miatt

A BKK kormánypárti igazgatósági tagja szerint az eddigi információkból is egyértelmű, hogy az ügyben valami nincs rendben.

Forrás: HírTV2021. 08. 10. 17:44
WINTERMANTEL Zsolt
Budapest, 2018. november 13. Wintermantel Zsolt, a IV. kerület fideszes polgármestere beszédet mond a kisgyermeket nevelők tiszteletére állított szobor avatásán az újpesti Király utcában 2018. november 13-án. A szobor, amely egy fiatal nő és két kisgyermek alakját formázza, Koncz Viktória Éva szobrászművész alkotása. MTI/Mónus Márton Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Várható volt, hogy feljelentés történik a BKV hajózási szolgáltatási közbeszerzése kapcsán – jelentette ki a Hír TV-nek Wintermantel Zsolt. A BKK kormánypárti igazgatósági tagja szerint már az eddigi információkból is egyértelműen levezethető, hogy az ügyben valami nincs rendben. Ezért kérték a főpolgármestert, hogy álljon az élére egy kivizsgálásnak.

 

Egész egyszerűen nem megengedhető, hogy gyanús, adott esetben hamis referenciával vagy bármilyen szabálytalan körülmények között a BKV ekkora kifizetést tegyen.

 – mondta.

 

Júliusban beszámoltunk róla, hogy nem létező szolgáltatásra akart szerződést kötni a fővárosi önkormányzat vezetése alatt álló vállalat. A Hír TV műsorából kiderült, hogy soha nem foglalkozott személyszállítással az a cég, amelyik elnyerte a BKV idén kiírt hajózási szolgáltatási közbeszerzését.

 

Korábban volt már hasonló botránya a vállalatnak: akkor a BKV használtbusz-bérlési pályázata során olyan céggel szerződtek, amelynek busza sem volt, ráadásul más cég tulajdonában lévő buszokkal pályázott.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.