A baloldali riválisai állhatnak Vajda Zoltán ügyének kiszivárogtatása mögött

Érdekes kérdés, hogy ebben az előválasztási színjátékban kinek/melyik indulónak állhatott érdekében kiszivárogtatni éppen most az ügyet, mert az első hírek baloldali hírforrásból kerültek ki – a szivárványkoalícióhoz köthető bűncselekményről Szatmáry Kristóf, Budapest 13. választókerületének kormánypárti képviselője nyilatkozott lapunknak, de megkerestük Vajda Zoltán baloldali riválisait is.

2021. 09. 16. 15:35
VAJDA Zoltán
Budapest, 2018. április 5. Vajda Zoltán, az Együtt elnökségi tagja, képviselőjelölt pártja kampányzáró rendezvényén Budapesten a Csepeli Munkásotthonban 2018. április 5-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az első információk az üggyel kapcsolatban egy baloldali hírforrásból kerültek a nyilvánosság elé – nyilatkozta lapunknak Szatmáry Kristóf annak kapcsán, hogy a most Márki-Zay-féle mozgalom jelöltjeként a baloldali előválasztáson induló Vajda Zoltán a 2018-as országgyűlési választásokon törvénytelenül lett a baloldal Budapest 13. választókerületi képviselőjelöltje. Budapest 13. választókerületének kormánypárti képviselője szerint érdekes kérdés, hogy ebben az előválasztási színjátékban kinek/melyik indulónak állhatott érdekében kiszivárogtatni éppen most az ügyet.

Elvileg minden mostani indulónak az előválasztáson el kellett fogadnia egy etikai kódexet. Mindebbe nem tudom, hogyan férhet bele a hamisítás. Egyáltalán, felmerül a kérdés, hogy Vajda Zoltán tájékoztatta-e az előválasztást szervezőket erről az ügyről. Még az is lehet, hogy ezek alapján itt sem indulhatott volna el.

– Az mindenképpen jelzésértékű a baloldalra nézve, hogy ötszáz érvényes, az induláshoz szükséges ajánlás összegyűjtésére is alkalmatlanok voltak. Ezt a szintet, mint olvashatjuk, csak hamisítással tudták elérni – folytatta. – Ezek után persze felmerül a kérdés mindenkiben, ha erre nem képesek, akkor hogyan akarnak egy országot irányítani! – tette hozzá. Szatmáry szerint két aspektusa van a nemrég napvilágot látott botránynak.

„Az egyik a büntetőjogi oldal. Ahogy a híradásokban megjelent, az ügyészség megállapította Vajda Zoltán 2018-as ajánlóíveinek gyűjtésével kapcsolatban a választás rendje elleni bűncselekmény elkövetését. Azt hiszem, ez önmagáért beszél. A másik az erkölcsi oldala az ügynek, vagy legfőképp annak hiánya. Ezzel újra bebizonyosodott, hogy a baloldal, itt a Kertvárosban és Zuglóban is, élén Vajda Zoltánnal, átveri az embereket, még saját szavazóikat is. 2018-ban a baloldali összefogással induló Vajda Zoltán tulajdonképpen el sem indulhatott volna a választásokon.”

Vajda Zoltán botrányával kapcsolatban felkerestük a körzetben – a baloldali előválasztáson – induló baloldali jelölteket is. Arra lettünk volna kíváncsiak, hogy a szivárványkoalíció helyi képviselőjelöltjei elhatárolódnak-e Vajda Zoltán cselekedetétől, illetve hogy kinek állhatott érdekében az információ kiszivárogtatása. Hollai Gábornak, a körzet momentumos képviselőjelöltjének hiába tettünk fel kérdéseket, lapunknak nem kívánt nyilatkozni. Nemes Gábor, a körzet DK-s képviselőjelöltje pedig a „nincsenek információim az ügyről” válasszal bújt ki kérdéseink alól.


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.