A Kúrián támadták meg Karácsony népszavazási kezdeményezését

A Volner Párt szerint alkotmányellenes a Fudan Egyetemről szóló népszavazási kérdés, mert nemzetközi szerződésből eredő kötelezettséget érint.

Forrás: Facebook2021. 09. 14. 16:07
KARÁCSONY Gergely
Budapest, 2019. június 19. Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd fõpolgármester-jelöltje az aHang vitáján Budapesten, az Átrium Színházban 2019. június 19-én. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Volner Párt a mai napon a Kúriánál megtámadta Karácsony Gergely Fudan Egyetemet támadó népszavazási kérdését, hiszen az nyilvánvalóan sérti az Alaptörvény 8. cikk (3) bekezdésének d) pontját, mely a napnál is világosabban kimondja, hogy nem lehet nemzetközi szerződésből eredő kötelezettségről népszavazást tartani

– adta hírül közösségi oldalán Volner János, a párt elnöke. Az országgyűlési képviselő jelezte, mindenkitől elnézést kérnek amiatt, hogy a baloldali összefogás „látszatvezetője akkora lúzer”, hogy még azzal sem volt tisztában, milyen kérdésekről nem lehet népszavazást kezdeményezni és melyekről igen. 

A Volner Párt meggyőződése, hogy ezt a kérdést nem pártpolitikai érdekek mentén, egyes nyugati országok geopolitikai érdekeit kiszolgálva kell eldönteni. 

Kizárólag az számít, hogy hazánk felsőoktatásának versenyképességéhez a Fudan Hungary Egyetem létrejötte nagyban hozzájárul

– indokolta meg akcióját Volner János pártja. 

Szerintük a baloldal mindent elkövet annak érdekében, hogy hazánknak minden lehetséges módon kárt okozzon. 

– A Volner Párt viszont annak érdekében követ el mindent, hogy a baloldali károkozást megakadályozzuk, és hazánkat megvédjük a baloldaltól – emlékeztetett Volner János. Az egykori Jobbik-alelnök politikus szerint Gyurcsány Ferenc bábfigurája, Karácsony Gergely népszavazási kérdése, amely 

megakadályozná a Fudan Egyetem magyarországi campusának létrejöttét, konzerválná a magyar felsőoktatás nemzetközi élmezőnytől történő leszakadását.

„Nem ez lesz az utolsó, amikor keresztbe teszünk a baloldalnak. Töretlenül hűek vagyunk a Jobbik 2003-as alapító nyilatkozatához, melynek értelmében elsődleges feladatunknak tekintjük a kommunista utódpártok és a velük szövetségre lépő szélsőséges liberálisok távoltartását a politikai hatalomtól” – jelezte bejegyzése végén Volner János.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.