A magyarok jelentős többsége egyetért a magyar kormány járvány utáni intézkedéseivel

Közzétették a járvány utáni életről szóló konzultáció összesített eredményeit.

Magyar Nemzet
Forrás: Kormány.hu2021. 09. 14. 16:52
null
Budapest, 2017. december 2. A visszaküldött nemzeti konzultációs kérdőívek feldolgozását végzi egy szakember a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. XIV. kerületi telephelyén 2017. december 2-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar kormány az elmúlt napokban témakörönként tette közzé a járvány utáni életről szóló konzultáció eredményeit, most azonban a kérdésekre adott válaszok összesítve is megtekinthetők. 

A Kormány.hu közlése szerint a válaszadók 96 százaléka gondolja úgy, hogy veszélyesebb korszak vette kezdetét és Magyarországot meg kell erősíteni, alkalmazkodva az új kihívásokhoz. 94 százalék támogatja a minimálbér lehető leggyorsabban történő emelését, míg a válaszadók 98 százaléka gondolja úgy, hogy a családtámogatások, a nyugdíjak és a munkát terhelő alacsony adók alkotmányos védelmet kapjanak. 

A konzultációt visszaküldők 99 százaléka egyetértett abban, hogy el kell érni, hogy Európában Magyarországon legyenek a legalacsonyabbak a munkát terhelő adók, 95 százalék pedig támogatja, hogy a gyermeket nevelő szülők kapják vissza a 2021. évben befizetett adójukat az átlagbér adószintjéig. 

A hitelmoratóriumot a rászorulók számára meg kell hosszabbítani – véli a válaszadók 91 százaléka, míg 98 százalék szerint Magyarországnak minden vitában ki kell állnia az érdekeiért. 

Hatalmas arányban, a kérdőívet visszaküldők 99 százaléka gondolja úgy, hogy a multinacionális nagyvállalatok fizessék meg környezetromboló tevékenységük árát, 

97 százalék szerint pedig helyes, hogy törvény korlátozza a gyermekekre irányuló szexuális propagandát.

A válaszadók 98 százaléka szerint Magyarországnak ellen kell állnia a Soros-szervezetek nyomásgyakorlásának, és 97 százalék gondolja úgy, hogy szükség van az egészségügyi vízum előírására, ha valaki járvány sújtotta területről szeretne beutazni hazánkba. 

A magyarok a kötelező kvótával kapcsolatban is határozott álláspontot képviselnek: 

99 százalék szerint nincs szükség a kötelező szétosztásra, nem lehet rákényszeríteni a migránsokat egyetlen országra sem, emellett a válaszadók 98 százaléka gondolja úgy, hogy a járvány utáni első két évben járványügyi migránsSTOP-ra van szükség. 

A konzultáció utolsó kérdésére, miszerint szükség van-e magyar vakcinagyárra, 94 százalék válaszolt igennel. 

A nemleges válaszok a konzultáció egyik kérdése esetében sem haladták meg a kilenc százalékot, ennek alapján kijelenthető, hogy a magyarok többsége egyetért a magyar kormány járvány utáni élet újraindításával kapcsolatos intézkedéseivel. 

Az eredmények a kormányzat honlapján, IDE kattintva tekinthetők meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.