időjárás 4°C Karola , Károly 2023. január 28.
logo

Újabb tíz névre derülhet fény a brüsszeli korrupciós botrányban

A beoltottak kevesebb mint egy százaléka betegszik meg koronavírus-fertőzésben

Az elmúlt huszonnégy órában 546 új fertőzöttet regisztráltak

Magyar Nemzet
Forrás: Koronavírus.gov.hu
2021.09.29. 10:05 2021.09.29. 10:09
Az elmúlt huszonnégy órában 546 új fertőzöttet regisztráltak

Az elmúlt huszonnégy órában a beoltottak száma elérte az 5 884 183 főt. Közülük 5 640 410-en már a második oltást is megkapták, 742 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették – olvasható a Koronavírus.gov.hu kormányzati tájékoztató portál közleményében. A tájékoztatásból kiderül, hogy tegnap 546 új fertőzöttet igazoltak, ezzel az aktív fertőzöttek száma 7 348 főre emelkedett. Jelenleg 529 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 81-en lélegeztetőgépen vannak, és elhunyt hat beteg.

 

A portál kiemeli: az új megbetegedéseket a delta vírusmutáns okozza, a legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak, ezért kérik őket, hogy regisztráljanak és vegyék fel az oltást mielőbb. Arra is emlékeztetnek, hogy a beoltottak kevesebb mint 1 százaléka betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb. A magyar lakosság többsége regisztrált védőoltásra és már felvette azt, aki azonban még nem oltatta be magát, az továbbra is megteheti a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon. A regisztráció után a háziorvosnál és az interneten is lehetőség van oltásra időpontot foglalni: www.eeszt.gov.hu

A tájékoztatás arra is kitért, hogy az átoltottság további növelése és a koronavírus-fertőzés súlyos lefolyásának megelőzése érdekében az internetes időpontfoglalóban a határidőn túli, valamilyen oknál fogva elmaradt második oltásokra is lehet már időpontot foglalni. Így az is könnyen be tudja pótolni a második oltását, akinek már korábban fel kellett volna vennie azt, de elmulasztotta. Számukra az időpontfoglaló ugyanazt a vakcinát ajánlja fel, amellyel az első oltás is történt. https://koronavirus.gov.hu/cikkek/az-elmaradt-masodik-oltasokra-lehet-mar-idopontot-foglalni

A portál emlékeztet: az Oszággyűlés hétfőn 2022. január 1-jéig meghosszabbította a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetet. Erre azért volt szükség, mert a járvány továbbra is jelen van, a delta vírusmutáns hazánkban is terjed, és a sikeres védekezés érdekében a gyors cselekvőképességet továbbra is fenn kell tartani.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.