Cser-Palkovics András a baloldali előválasztást kritizálta

Székesfehérvár fideszes polgármestere azután fogalmazta meg véleményét a szivárványkoalíció házi versenyéről, miután bejelentették, hogy Barlabás András, a Momentum helyi jelöltje visszalép a megmérettetéstől. A baloldali politikus feltehetően a pártok közötti háttéregyezkedéseknek lett az áldozata.

Forrás: Facebook2021. 09. 10. 20:24
Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Adott egy újonc politikus, akivel bár a legtöbb ügyben nem értek egyet, sokszor érzem felületesnek, pártoskodónak a retorikáját, posztjait méltatlannak ehhez a városhoz, de azt nem vitatom tőle, hogy kétségtelenül sokat dolgozott a kampányán, és nyilvánvalóan hitt abban, amit hónapok óta hirdet. Mutatja ezt a temérdek elköltött hirdetési pénz, és mutatja az is, hogy pár órával ezelőtt még magabiztosan reklámozta saját jelöltségét. Ahogy ő maga fogalmazott, új lendületre, új arcokra van szükség, olyanokra, akik nem (!) a 2010 előtti világból jönnek.

– írja Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármester a közösségi oldalán arról, hogy Barlabás András, a Momentum helyi jelöltje bejelentette: visszalép az előválasztáson.

– Ezek után robban a hír, hogy az országos pártközpontok elsötétített szobáiban döntés született: magasról tesznek az oly sokat hangoztatott előválasztásra, az állítólag demokratikus folyamatra és saját kollégájuk, politikusuk lelkére is. Visszaléptetik Barlabás Andrást a 2010 előtti világból érkező párt még jobban pártoskodó előjelöltje javára

– tette hozzá a városvezető.

– Persze, Barlabás András a saját bejelentésében azt írja: nem áll egyik jelölt mellé sem. Az országos Momentum ellenben közzétette, hogy több körzetet cserélt más ellenzéki pártokkal, így az MSZP-vel. Az MSZP-vel, ami a DK-val közösen a 2010 előtti világ legnagyobb panoptikuma. Teszi ezt az a Momentum, ami folyamatosan a fiatalok őszinte képviseletével hitegeti az új nemzedékeket – hívta fel a figyelmet Cser-Palkovics, aki szerint az esetnek az az üzenete, hogy „dumálunk a demokráciáról, aztán simán elcserélünk titeket egy pesti körzetért, ha a politikai szelek máshogy fújnak”.

– Mit üzen ez az egész Fehérvárnak? A fehérvári baloldala szavazóknak? Az ígéret az volt, hogy a fehérváriak dönthetik el, ki indulhat a választáson. Ehelyett az egyik párt már el sem indul, a másik napokkal az előválasztás előtt visszalép. Egyáltalán mit üzen ez a helyzet Fehérvárnak? Futottak még város lennénk a baloldal szemében, a fehérvári képviselő csak egy gyalog lenne az országos politika sakktábláján?

– teszi fel kérdéseit a fideszes politikus, hozzátéve: ezt kikéri magának, hogy bármely fehérvári emberrel így bánjanak Budapesten. 

– Ennél a mi városunk, a fehérvári baloldali érzelmű emberek és Székesfehérvár egésze is biztos, hogy jóval többet érdemel. Fontos üzenet ez megint pártállástól függetlenül minden fehérvárinak. Százezren egy csapatban! Ez a fontos, nem a pártpolitika. Egymásra vagyunk utalva, összeköt bennünket a közös otthonunk, és lehet a világ dolgairól külön véleményünk, de helyben nem érdemes erősíteni az országos pártpolitikai megosztottság hatásait, sokkal inkább a tompítás a város és a fehérváriak érdeke – rögzítette.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.