időjárás 12°C Diána, Rikarda 2021. September 18.
logo

Fidesz: Gyurcsányék az IMF-nek és külföldi hitelezőknek szolgáltatták ki az országot

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2021.09.14. 14:57 2021.09.14. 15:36
Fidesz: Gyurcsányék az IMF-nek és külföldi hitelezőknek szolgáltatták ki az országot

„Azok a Gyurcsányék beszélnek, akik kormányzásukkal csaknem csődbe vitték az országot, megduplázták az államadósságot, a devizaadósság arányát és az ország kiszolgáltatottságát is külföld felé. Gyurcsány és a baloldal kormányzása alatt Magyarország totálisan kiszolgáltatottá vált a külföldi hitelezőknek, az IMF-nek és a Soros-féle spekulánsoknak és elveszítette a befektetők bizalmát” – olvasható a Fidesz közeményében, amelyben arra reagáltak, hogy Dobrev Klára az ország eladósításával vádolta a kotmányt.

Azt írták, a Gyurcsány-korszakan nemcsak az államot adósították el devizában, hanem a családokat és az önkormányzatokat is. 

A baloldal 2002 és 2010 között 200 milliárd forintról 7500 milliárdra növelte a családok eladósodását és 200 milliárd forintról 1200 milliárdra az önkormányzatok adósságát. A baloldal kormányzásának a romjait a Fidesz–KDNP takarította el, 2010 óta pénzügyileg és gazdaságilag stabilizáltuk az országot, csökkenő pályára állítottuk az államadósságot, és harmadára csökkentettük a devizaadósság arányát.

A nagyobbik kormánypárt közleményében leszögezték, hogy ma már nem kell az IMF-hez rohanni hitelért, mert a piac és a befektetők bíznak Magyarországban, szívesen finanszírozzák hazánkat államkötvények vásárlásával. „Felszámoltuk a devizahitel-korszakot, a családok megélhetését és otthonteremtését minden idők legszélesebb támogatási rendszerével segítjük. Gyurcsány és jelöltjei ugyanazt az elhibázott gazdaságpolitikát akarják folytatni, amellyel csaknem csődbe vitték az országot és eladósították a családokat, ezért meg kell őket állítani. Stop, Gyurcsány, Stop, Karácsony!” – olvasható a Fidesz közleményében.