időjárás 14°C Vilhelmina 2021. September 19.
logo

Határsértő migránsok Bács-Kiskun és Vas megyében

Forrás: police.hu
2021.09.15. 07:56
Határsértő migránsok Bács-Kiskun és Vas megyében

Tizenhat illegális bevándorló Bács-Kiskun megyében

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások 2021. szeptember 14-én éjjel 16 külföldit tartóztattak fel Gara közigazgatási területén.

A határsértők szír állampolgárnak vallották magukat, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a csoportot visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz – olvasható a Police.hu-n.

Harmincegy fős csoport Bács-Kiskun megyében

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei 2021. szeptember 15-én reggel 31 külföldit tartóztattak fel Dusnok közigazgatási területén.

A határsértők szír állampolgárnak vallották magukat, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A rendőrök a csoportot visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz – közölte a rendőrség hivatalos oldala.

Embercsempész Vas megyében 

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nemzetközi bűnözés elleni főosztálya székesfehérvári osztályának információi alapján az egyenruhások 2021. szeptember 15-én, a reggeli órákban Kőszeg térségében állítottak meg egy osztrák rendszámú gépjárművet, amelyet egy szerb állampolgár vezetett. A gépkocsiban tizenegy férfi utazott, akik bangladesi, indiai és pakisztáni állampolgárnak mondták magukat. A rendőri intézkedés során sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A sofőrrel szemben – őrizetbe vétele mellett – embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indul – írja a Police.hu.

Borítókép: határsértők Garánál. Fotó: Police.hu