Keményen nekiment Gyurcsányéknak saját váci képviselőjelöltjük

Juhász Béla szerint 2004 óta egyetlen kormány sem dolgozott az emberekért, az EU-s pénzek a hatalom embereit szolgálták.

2021. 09. 12. 6:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Tizenhét éve számolatlanul ömlik a pénz ebbe az országba, de ezt sajnos az emberek nem érzékelik” – írta egy helyi Facebook-csoportba Juhász Béla, Sződliget polgármestere, amit a Váconline vett észre. A momentumos politikus, aki az előválasztáson a DK támogatását is maga mögött tudva a váci központú országos egyéni választókerület képviselőjének is indul, bejegyzésében azt fejtegeti, hogy 

2004 óta egyetlen kormány sem dolgozott az emberekért. 

Az uniós pénzek szerinte a hatalom embereinek a boldogulását szolgálták, „értük dolgozott” az éppen aktuális politikai vezetés. 

A momentumos jelölt ezzel 

az őt támogató Gyurcsány Ferencet és Dobrev Klárát is kemény kritikával illette, 

hiszen előbbi épp 2004-ben lett miniszterelnök, míg utóbbi a Medgyessy-kormányban dolgozott tisztségviselőként. A Miniszterelnökség uniós támogatásokkal foglalkozó hivatalának volt az elnökhelyettese és irányította a források elosztásáról döntő Nemzeti Fejlesztési Ügynökséget. 

„Egy jottányit sem haladtunk előre, mert még a lehetőségeket is ellopták” – magyarázta Juhász Béla, aki ezzel azt állítja, hogy a Gyurcsány-kormányok nem az emberekért dolgoztak. 

A momentumos politikus kijelentéseit az is árnyalja, hogy párttársa, Cseh Katalin és családja éppen 2010 óta működtetett egy céghálózatot, amely később az EU-s pénzek lecsapolására specializálódott, legalábbis ez derült ki az utóbbi hetek sajtóhíreiből. 

Juhász Béla politikájáról korábban is olvashattak lapunkban. A polgármester a járvány alatt akarta kizárni a közétkeztetésből azon szülők gyermekeit, akik fizetési nehézségekkel küzdöttek. Nem sokkal az eset előtt viszont Juhász a rendkívüli jogrend teremtette felhatalmazását arra használta, hogy saját magának 1,6 millió forint jutalmat osszon ki, még az Index szégyenlistájára is felkerülve ezzel. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.