időjárás 1°C Szimonetta 2021. October 28.
logo
Durva személyeskedésbe torkollott az előválasztási vita Pest megye 1-es körzetében

Köztartozást kért számon az egyik baloldali a másikon Érden

Borsodi Attila
2021.09.21. 15:23 2021.09.21. 15:39
Köztartozást kért számon az egyik baloldali a másikon Érden

Bár a Gyurcsány vezette baloldal pártjai – a Jobbikot is beleértve – folyamatosan összefogásról, együttműködésről beszélnek, egyre több helyről érkeznek információk arról, hogy az egyes szervezetek és azok politikusai adott esetben egy kanál vízben is megfojtanák egymást.

Az érdi központú egyéni választókerület három aspiránsa – Bősz Anett (DK, Jobbik, MMM), Ollero Marco (Momentum, MSZP–Párbeszéd) és Tetlák Örs (LMP) – a napokban a Partizán című műsor vendégei volt. A vita vége felé Gulyás Márton arról kérdezte Bősz Anettet, Csőzik László balliberális érdi polgármester feleségét, hogy megválasztása esetén milyen garanciát tud kínálni a körzet többi lakójának arra, hogy az ő érdekeiket is egyenlő arányban fogja képviselni az érdiekével. Erre Bősz Anett úgy reagált: ő a vacsoraasztalnál is megütközik a férjével, ha Csőzik László azt gondolja, Érd bármilyen előnyt élvezhet a többi településsel szemben. Szavai szerint vállalják a vitákat.

– Azt hiszem, abból csak profitálni tudnak majd a választók, hogy mi akár este tízkor vagy akár éjfélkor is annak érdekében fogunk tovább dolgozni, hogy minél jobb legyen Érdnek és a térségnek – magyarázta Bősz Anett.

Erre Tetlák Örs, Érd alpolgármestere úgy reagált, bármennyire is nagyra tartja Csőzik Lászlót és Bősz Anettet is, és bármennyire is az egyik legkomolyabb politikai szövetségesének gondolja a polgármestert, azt szerinte ki kell mondani, hogy Érdnek és térségének az összetételét és működését sokkal komplexebb és sokrétűbb kérdésnek érzi annál, hogy egy vacsoraasztalnál dőljenek el a dolgai. Bősz Anett reagálásában felvette a kesztyűt, és így vágott vissza: hogy a polgármester mennyivel jobb szövetsége Tetlák Örsnek, mint fordítva, mi sem mutatja jobban, hogy amikor kiderült, az LMP-s politikus jelenleg is a cégvezetés hatályától eltiltás alatt áll, mert csaknem hárommillió forint köztartozást hagyott hátra a két csődbe ment cége után, változatlanul meg tudta hagyni őt az alpolgármesteri pozíciójában. 

Sokat elárul, hogy ezen a ponton Tetlák Örs a zsebkendőjével a homlokát törölgette. Pláne akkor nyelt nagyot az LMP-s politikus, amikor Bősz Anett megkérdezte: mostanra sikerült-e már rendeznie a köztartozást?

Tetlák Örs erre felfújt, nem létező ügyről beszélt, és arról, hogy személy szerint neki nincs köztartozása. Bősz Anett azonban feltette a kérdést, hogy mi van a cégeivel. Az alpolgármester erre úgy reagált, hogy a cégek nem működnek, és csak járuléktartozásról van szó, amelyeket bevételek híján annak idején nem tudott kiegyenlíteni, és nem károsított meg senkit. Ollero Marco a vitát frappánsan azzal zárta le, hogy megkérte a vitapartnereit, fejezzék be a személyeskedést. – Játszhatunk tisztasági versenyt, de azt úgyis én fogom nyerni – tette hozzá.