Köztartozást kért számon az egyik baloldali a másikon Érden

Bár a Gyurcsány vezette baloldal pártjai – a Jobbikot is beleértve – folyamatosan összefogásról, együttműködésről beszélnek, egyre több helyről érkeznek információk arról, hogy az egyes szervezetek és azok politikusai adott esetben egy kanál vízben is megfojtanák egymást.

2021. 09. 21. 15:23
BSZ Anett
A liberális Bősz Anett a függetlenek között foglal helyet a jövőben Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az érdi központú egyéni választókerület három aspiránsa – Bősz Anett (DK, Jobbik, MMM), Ollero Marco (Momentum, MSZP–Párbeszéd) és Tetlák Örs (LMP) – a napokban a Partizán című műsor vendégei volt. A vita vége felé Gulyás Márton arról kérdezte Bősz Anettet, Csőzik László balliberális érdi polgármester feleségét, hogy megválasztása esetén milyen garanciát tud kínálni a körzet többi lakójának arra, hogy az ő érdekeiket is egyenlő arányban fogja képviselni az érdiekével. Erre Bősz Anett úgy reagált: ő a vacsoraasztalnál is megütközik a férjével, ha Csőzik László azt gondolja, Érd bármilyen előnyt élvezhet a többi településsel szemben. Szavai szerint vállalják a vitákat.

– Azt hiszem, abból csak profitálni tudnak majd a választók, hogy mi akár este tízkor vagy akár éjfélkor is annak érdekében fogunk tovább dolgozni, hogy minél jobb legyen Érdnek és a térségnek – magyarázta Bősz Anett.

Erre Tetlák Örs, Érd alpolgármestere úgy reagált, bármennyire is nagyra tartja Csőzik Lászlót és Bősz Anettet is, és bármennyire is az egyik legkomolyabb politikai szövetségesének gondolja a polgármestert, azt szerinte ki kell mondani, hogy Érdnek és térségének az összetételét és működését sokkal komplexebb és sokrétűbb kérdésnek érzi annál, hogy egy vacsoraasztalnál dőljenek el a dolgai. Bősz Anett reagálásában felvette a kesztyűt, és így vágott vissza: hogy a polgármester mennyivel jobb szövetsége Tetlák Örsnek, mint fordítva, mi sem mutatja jobban, hogy amikor kiderült, az LMP-s politikus jelenleg is a cégvezetés hatályától eltiltás alatt áll, mert csaknem hárommillió forint köztartozást hagyott hátra a két csődbe ment cége után, változatlanul meg tudta hagyni őt az alpolgármesteri pozíciójában. 

Sokat elárul, hogy ezen a ponton Tetlák Örs a zsebkendőjével a homlokát törölgette. Pláne akkor nyelt nagyot az LMP-s politikus, amikor Bősz Anett megkérdezte: mostanra sikerült-e már rendeznie a köztartozást?

Tetlák Örs erre felfújt, nem létező ügyről beszélt, és arról, hogy személy szerint neki nincs köztartozása. Bősz Anett azonban feltette a kérdést, hogy mi van a cégeivel. Az alpolgármester erre úgy reagált, hogy a cégek nem működnek, és csak járuléktartozásról van szó, amelyeket bevételek híján annak idején nem tudott kiegyenlíteni, és nem károsított meg senkit. Ollero Marco a vitát frappánsan azzal zárta le, hogy megkérte a vitapartnereit, fejezzék be a személyeskedést. – Játszhatunk tisztasági versenyt, de azt úgyis én fogom nyerni – tette hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.