Meglepte a diákokat Erdő Péter bíboros

Kétezer-kétszáz diák vett részt azon a flashmobon, amelyet az esztergomi bazilika előtti téren rendeztek.

2021. 09. 05. 16:21
Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kétezer-kétszáz diák vett részt azon a flashmobon, amelyet az esztergomi bazilika előtti téren rendeztek. A látványosságnak nemcsak a helybéliek, de a városban zajló nemzetközi teológiai szimpózium résztvevői közül is sokak tanúi voltak. 

A diákok – az 1938-as eucharisztikus kongresszus újrahangszerelt himnuszát énekelve – öt különböző irányból közelítették meg az ikonikus helyszínt, hogy végül keresztet formázzanak a bazilika lépcsősora előtt. 

Meglepetésükre nem Török Csaba plébános lépett ki elsőként a bazilika ajtaján, hogy köszöntse őket, hanem Erdő Péter bíboros.

Az esztergom–budapesti érsek arról beszélt, hogy a fiatalság is szerves részese a világeseménynek, ők a jelei az örömnek és a reménynek, amelyre a világnak ma nagy szüksége van. Továbbá áldást adott a kongresszus önkénteseire és mindazokra, akik áldozatos munkájukkal és imájukkal támogatták a NEK szervezését.

„Minden forrásom belőled fakad” – így idézi a Zsoltárok könyvét a NEK mottója. A forráshoz, az esztergomi Temesvári Pelbárt Ferences Gimnáziumba tér vissza rendszeresen Pindroch Csaba színművész, a kongresszus 12 hírnökének egyike. 

A flashmobról készült videó képkockáin egykori osztályfőnökével, lelki atyjával, Kapisztrán atyával sétál végig az alma mater folyosóin, még az iskolapadba is beül. 

A színészen kívül a diákok közt sétált Nagy Bogi, Tóth Gabi, Czinke Máté és Dánielfy Gergő énekesek is, ők a kongresszus önkénteseit képviselték.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.