Megújul a Hír TV, amely összeköltözik a Karc FM-mel

A jobboldali-konzervatív hírcsatorna Angol utcai épületébe költözik a Karc FM, amely a Hír TV-vel közös produkciókra is készül. Megújul egyes műsorok arculata, de teljesen új produkciók is indulnak mindkét csatornán – írja a Médiapiac.

Forrás: médiapiac.com2021. 09. 13. 11:23
GAJDICS Ott
Budapest, 2019. mrcius 14. Gajdics Ott, a Szabad Fld hetilap fszerkesztje, az els alkalommal odatlt, a Mdianz Kzpont ltal alaptott Jtoll magyar jsgr dj birtokosa a djtad nnepsgen a Nzpont Intzetben 2019. mrcius 14-n. MTI/Koszticsk Szilrd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közel egy éve dolgozunk a Hír TV és a Karc FM közös tartalmi, látványbeli és formátumbeli megújításán. Célunk az volt, hogy érdekesebb, informatívabb, megjegyezhetőbb szolgáltatást nyújtsunk közönségünknek, fogyaszthatóbb, érthetőbb formában. A megújulás egyik leglátványosabb pillanata jön el 2021. szeptember 13-án, hétfőn, amikor is új műsorstruktúrával, új műsorokkal és megújult látvánnyal kerül képernyőre a Hír TV és aznap szólal meg az új stúdiójából a Karc FM

– nyilatkozta a portálnak Gajdics Ottó.

Az igazgató kiemelte: a Paláver, ami a Karc FM legnépszerűbb terméke – egy interaktív, betelefonálós műsor – nagyon izgalmas formátumban folytatódik. „A Paláver az eddig megszokottnál fél órával előbb kezdődik: már délután fél 4-től fogadjuk a telefonálóink hívását, és 4 óráig csak a Hír TV-n fog menni a műsor, de a rádió stúdiójából érkezik az adás. Ezután 4-től 5-ig a Hír TV-ben és a rádióban is követhető lesz az adás, délután 5-től 6 óráig pedig csak a rádióban lesz hallható a Paláver minden hétköznap, a közismert és közkedvelt műsorvezetők segítségével. Ez a Hír TV és a Karc FM együttműködésének az egyik legszínpompásabb eleme” – mondta Gajdics Ottó.

A tartalmi igazgató elárulta, hogy a Hír TV műsorstruktúráját egyszerűbbé, követhetőbbé teszik. 

„Ez sávos műsorszerkezetet és új műsorokat is jelent, amelyek oldottan, lazán, de a nemzeti-konzervatív értékrend mentén készülnek, és a nézők információéhségét igyekeznek kielégíteni” – hangsúlyozta.

„A sávos műsorszerkesztés megköveteli, hogy archoz lehessen kötni az egyes műsorokat. A Hír TV népszerű vitaműsora, a Csörte például jelentős mértékben átalakul, feszültebb, izgalmasabb, pörgősebb lesz, de ugyanúgy Dobos Marianne műsorvezetésével kerül a képernyőre” – kezdte sorolni a konkrétumokat Gajdics Ottó.

Olyan műsort állítottunk össze, amelyben a jobb- és baloldali szereplő is egyforma esélyeket kap érvei kifejtésére. Mindkét félnek ugyanannyi ideje van a megszólalásra a műsorban, és ezt óra is jelzi. Ha elfogy az idő, elnémul a mikrofon.

A Hír TV tartalmi igazgatója kiemelte: meglepő kérdésekre is számíthatnak a felek. A vendégkörrel kapcsolatban a direktor úgy fogalmazott: igyekeznek olyan meghívottakat szerepeltetni, akik között nyilvánvaló lesz a nézetkülönbség. Mint mondta, a műsortól azt is várják, hogy a közéleti viták színvonala emelkedjen Magyarországon.

„A Sajtóklub mint a Hír TV egyik legnézettebb műsora – a Bayer show mellett – megmarad, ám több új műsor is készül: ilyen a Vezércikk is” – mutatott rá Gajdics Ottó, aki elmondta: a műsor a klasszikus formátumban, három vendéggel és egy műsorvezetővel készül. A Vezércikk a hétfői napot kivéve minden nap jelentkezik, a szereplők pedig „a jobboldali értelmiség és médiavilág legjobban szeretett, ikonikus figurái lesznek: főszerkesztők, megmondóemberek, akik a napi történéseket értékelik, elemzik, véleményezik” – hangsúlyozta a tartalmi igazgató.

Este 7 órától a Magyarország élőben műsor helyett a Napi aktuálissal találkozhat a közönség a tévé képernyői előtt.

Ez továbbra is hírháttérműsor lesz, ahol a meghívott vendégekkel vitatják meg a nap történéseit, ám a stúdióbeszélgetések mellett igyekeznek több látványelemet, külső kapcsolást, bejátszást, grafikát használni az adások során.

Szintén új műsor lesz a Radar, amely izgalmas riportokból fog építkezni. A délutáni magazinban igyekeznek bemutatni a különböző eseményeket, eredményeket, és igyekszik a műsor feltárni a mindennapok meghatározó problémáit is, ez utóbbiakra a megoldást is igyekeznek felvázolni egy-egy szakértő segítségével. A műsor házigazdái Budai Ivett és Eper Márton lesznek.

A délelőtti műsorsávban Mozaik címmel jókedvű, informatív magazinműsor készül Gyürky Enikő és Szani Roland vezetésével, akik igyekeznek majd kapcsolni a száguldó riportereket határainkon innen és túl, valamint kulturális tartalmakkal is találkozhatnak a nézők az adás keretein belül. De lesznek közszolgálati témák, életviteli tanácsok is.

A Troll és a Keménymag ezentúl egy műsorként kerül a képernyőre szombat esténként.

Az új produkció címe: Troll – A keménymag szájkosár nélkül. A politikai influenszerek legjobbjai beszélik át a hét legfontosabb történéseit könnyed, humoros stílusban. – Amit a Trolltól és a Keménymagtól megszoktak a nézőink, mindazt most is meg fogják kapni – emelte ki Gajdics Ottó.

Vadonatúj program a vasárnap 19 órakor jelentkező Magánterület, amelyben közkedvelt politikusok, színészek, sportolók és közéleti szereplők egy napjába leshetünk be testközelből. A műsor érdekessége, hogy kizárólag hölgyek szerepelnek benne. Szombatonként jelentkezik délután a StartStop mobilitási műsor Szujó Zoltánnal, valamint este a Svenk című hazai filmes magazinműsor, amelyet megelőz a nemrégiben elindult Szélesvásznú történelem Bayer Zsolt vezetésével. Ebben a műsorban a rendszerváltás előtti híres magyar filmeket vetíti le a csatorna, kiegészítve az adott filmet egy elemző, kulisszatitkokat feltáró beszélgetéssel. 

Változatlanul vasárnap este 21 órától kerül a nézők elé az évek óta nagy sikernek örvendő Bayer show.

A tartalmi igazgató kitért arra is, hogy a híradó is megújul, és más lesz a díszlet a Napi aktuálisnál, aminek új műsorvezetője Gerhardt Máté lesz. 

A Hír TV és a Karc FM fúziójának lényege – azontúl, hogy kihasználjuk az ebben rejlő szinergiákat –, hogy bárki, bárhonnan, bármilyen eszközön hozzáférjen az általunk készített tartalmakhoz

– emelte ki Gajdics Ottó, hozzátéve, hogy ennek érdekében megújul mind a televízió, mind a rádió honlapja.

A teljes írást IDE kattintva olvashatják!

Borítókép: Gajdics Ottó, a Médianéző Központ által alapított Jótollú magyar újságíró díj birtokosa a díjátadó ünnepségen 2019. március 14-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.