Novák Katalin: Az emberi életet a fogantatástól kezdve védelem illeti

A családokért felelős miniszter Debrecenben az Immánuel Otthon és Iskola új épületének ünnepélyes átadásán vett részt.

Forrás: MTI2021. 09. 10. 14:43
null
Novák Katalin Család politikáért Felelős Miniszter Asszony Október elsejétől . 20200921 Budapest Fotó Bach Máté Magyar Nemzet Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az emberi életet védeni kell minden körülmények között akkor is, ha csak kevéssé szembetűnő, vagy teljesen látható az élet és a test tökéletlensége

– mondta Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter a debreceni Immánuel Otthon és Iskola új épületének ünnepélyes átadásán. A Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség fenntartásában működő intézményben hetven, fogyatékkal élő gyereket látnak el. A miniszter a rendezvényen arról is beszélt, hogy a család erőforrás, amelyet védeni kell akkor is, amikor nehézségei vannak, és akkor is, amikor látszólag könnyebbek a hétköznapjai.

Továbbá Novák Katalin elmondta: a magyar kormány anyagi támogatást nyújtott az otthon bővítéséhez.

– Ez is csak töredékében tudja kifejezni azt a munkát és szolgálatot, amelyet az otthon alkalmazottai végeznek

– tette hozzá.

Mint az eseményen kiderült: az idén harmincéves otthon és iskola új épületének építési költségéhez több mint 1,1 milliárd forintot a Bethlen Gábor Alap biztosított, 500 millió forintot pedig az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program pályázatán nyert el az oktatási intézmény.

Az átadón Balog Zoltán püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának elnöke köszöntésében arról beszélt: 

olyan tér, terület és „megtestesülés” nyílt, ahol Isten lehetőséget nyit a cselekvésre.

Kósa Lajos fideszes országgyűlési képviselő az elfogadás, a szeretet és a türelem fontosságáról szólva azt mondta: ezekről a fogalmakról ebben az intézményben lehet a legtöbbet tanulni. – Itt lehet megtapasztalni a szeretetnek azt a mélyen emberi esszenciáját, amire semmi nem rakódik, semmi manír, semmi gesztus, semmi hátsó gondolat – fogalmazott a politikus.

Papp László, Debrecen polgármestere úgy fogalmazott: az Immánuel Otthon és Iskola a gondoskodó Debrecen legszebb és legfontosabb értékei közé tartozik. – Debrecen városának jó kapcsolata van az egyházakkal. A 72 ezer debreceni diák közül 8900 gyerek jár egyházi fenntartású oktatási intézménybe – rögzítette a városvezető.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.