Novák Katalin: Magyarország a család védőbástyája

– A család a kezdet és a vég, ahova születünk, és ahonnan szeretnénk eltávozni ebből a földi világból – mondta Novák Katalin, a családokért felelős tárca nélküli miniszter szombaton a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus részeként a Margitszigeten rendezett családi nap zárásaként.

Forrás: MTI2021. 09. 11. 17:40
NOVÁK Katalin
NEK - Családi nap a Margitszigeten Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Novák Katalin, a családokért felelős tárca nélküli miniszter a család megtartóerejét hangsúlyozva azt mondta: a család a kezdet és a vég, ahova születünk, és ahonnan szeretnénk eltávozni ebből a földi világból.

 – Mi, magyarok pedig a család védőbástyája vagyunk Európa-szerte, és mondhatom azt, világszerte – hangoztatta a miniszter. 

Novák Katalin szerint a mostani rendezvény élő cáfolata annak, hogy a hagyományos családoknak már nincs létjogosultságuk. A miniszter hitet tett amellett, hogy nemcsak a magyar kormánynak kellene dolgoznia a családokért nap mint nap, hanem minden döntéshozónak ezt kellene tennie.

– Számunkra az őseink, a szüleink és a nagyszüleink jelentik a múltat és a gyermekeink, unokáink jelentik a jövőt; ők adnak értelmet az életünknek – fogalmazott a családokért felelős miniszter. A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszussal összefüggésben úgy fogalmazott: itt vagyunk, hogy köszönetet mondjunk azért, hogy együtt lehetünk, hogy lehetnek gyermekeink, szüleink, és lehet olyan szerető család, amely körülvesz bennünket.

Novák Katalin ezen a ponton köszönetet mondott saját szüleiért, férjéért, gyermekeikért és azért, hogy – mint mondta – a családok érdekében végezheti szolgálatát.

– Ezt fogjuk tenni a jövőben is, ha lesz rá lehetőségünk, akkor jövő áprilist követően is – utalt a 2022-es országgyűlési választásokra.

A családi napon két színpadon beszélgetésekkel, zenével, ismert előadókkal várták a családokat. A nagyszínpadon fellépett mások mellett Szalóki Ági népzenész, a Debreceni Hajdú néptáncegyüttes, a Kaláka együttes és Berecz András mesemondó, a Misztrál együttes és az Eucharist zenekar. Hetven sátorban kézműves-foglalkozásokkal, lelki beszélgetésekkel, gyónási lehetőséggel, a gyerekeket kincskereséssel, falmászással, sportolási lehetőséggel várták a szerzetesrendek és közösségek. A családi nap több ezer résztvevője 15 óra után kezdett átvonulni a Margitszigetről a Kossuth térre, ahol ünnepi szentmisét mutat be Erdő Péter bíboros, esztergom–budapesti érsek. A szentmise előtt I. Bartholomaiosz konstantinápolyi ökumenikus pátriárka mond beszédet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.