Református elismerést kapott Novák Katalin

A családokért felelős tárca nélküli miniszter a Milotai Nyilas István-emlékérmet vehette át.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 09. 11. 14:32
NOVÁK Katalin
Koronavírus - Sajtótájékoztató a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs üléséről Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez a kitüntetés emlékeztető lesz a magyarsága mellett reformátusságára is – jelentette ki Novák Katalin, családokért felelős tárca nélküli miniszter a 11. Szatmár Határok Nélkül elnevezésű református találkozón a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagyecseden. A miniszter kiemelte: ha ezt a két értéket rögzíteni tudja magában, akkor tudni fogja, melyik úton induljon el, hogy melyik döntés helyes, és mely érdeket kell szolgálnia.

A református templomban tartott ünnepségen Balog Zoltán püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának elnöke ünnepi beszédében Novák Katalin szakmai munkáját méltatta. A püspök kiemelte: Novák Katalin tudja, hogy mit jelent a csapatmunka, és a családpolitikában elért eredmények önmagukért beszélnek, a magyar családpolitikának nemzetközi hírneve van. 

A családokért felelős miniszter szerint fontos a nemzeti és a keresztény identitás
Fotó: Bach Máté

Balog Zoltán azt is hangsúlyozta, hogy a családokért felelős miniszternek a hivatali munkáján kívül önkéntességre is van ideje. Mint mondta: Novák Katalin képes észrevenni azokat az embereket is, akiket a politikusok általában nem szoktak, és akik még nem kaptak elegendő segítséget a felzárkóztatásban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.