Soros leépít és újabb támadást indít

A milliárdos tőzsdespekuláns csaknem kétszáz embert elbocsát, és átalakítja a hálózatát, mert szerinte a világ nem halad a sokszínűség felé.

Forrás: New York Times2021. 09. 13. 13:31
SOROS György
Párizs, 2018. május 29. Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke a Külkapcsolatok Európai Tanácsa (ECFR) nevű nemzetközi elemző intézet éves ülésén Párizsban 2019. május 28-án. (MTI/AP/Francois Mori) Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Soros György átalakítja a Nyílt Társadalom Alapítványokat, mert elmondása szerint 

az erősödő tekintélyelvűség elleni küzdelemre kíván összpontosítani.

A sokszínűséget propagáló milliárdos döntése feszültséget váltott ki a szervezeten belül. 

Ennek egyik oka, hogy Soros legújabb tervéről nem kérdezték meg a hierarchiában alacsonyabb szinten dolgozó szakembereket, továbbá a változások miatt nagyságrendileg 150 embert el kell bocsátani a Soros-hálózattól

– írta meg a New York Times. 

Az önmagát filantrópként láttató milliárdos sokáig úgy ítélte meg, hogy a világ a nyitott, sokszínű társadalom felé halad, ám már látja, hogy a folyamat elakadt, ezért gondolja úgy, hogy lépni kell, és addig kíván cselekedni, amíg még bele tud szólni a dolgokba, hiszen már elmúlt 91 éves.

Az alapítvány új vezetője, a brit Mark Malloch-Brown úgy vélte, hogy a nyílt társadalom ellen világszerte felerősödtek a támadások, és stratégiai döntés kell a visszaverésükhöz. 

Az átmenet idején bizonyos támogatásokat leállítanak, de csak ideiglenesen. Így a szünet ellenére az idén többet költenek közegészségügyre és a migrációra, mint tavaly.

Az új rendben nagyobb döntési jogkörhöz jutnak a regionális irodák, és több pénzt is kapnak a jó egymilliárd dolláros költségvetésből – olvasható a tengerentúli lapban.

Mint ismert, Soros György több hazai, a migrációt és az LMBTQ-érzékenyítést propagáló szervezetet is támogat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.