Szeretetvendégséggel hangoltak a NEK-re a II. János Pál pápa téren

Erdő Péter bíboros és Nagy István agrárminiszter is részt vett azon a szeretetvendégségen, melyet az eucharisztikus kongresszus előnapján szerveztek.

2021. 09. 04. 15:20
Fotó: Havran Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) előnapján tartottak vendégséget a legnagyobb segítő szervezetek, mint például a Katolikus Karitász vagy a Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével érkeztek a vendégek. 

Az esemény lebonyolításában csaknem százan vettek részt, a NEK önkéntesei, ferences nővérek, cserkészek is segédkeztek. 

A meghívottaknak fel is szolgálták az ételt, ezzel kerülve a klasszikus ételosztás hangulatát. A tiszteletteljes gesztus mellett az ebéd alatt zene is szórakoztatta a vendégeket, Kéri János zongoraművész adott elő.

Fotó: Havran Zoltán

Az ebédhez az Agrárminisztérium (AM) biztosította a hozzávalókat, amelyből a Honvédelmi Minisztérium (HM) katonái főzték meg a hatszáz fő megvendégelésére elegendő babgulyást szombat reggel. 

A meghívottak desszertként az eucharisztikus kongresszus süteményét kóstolhatták meg. 

Az eseményen részt vett Erdő Péter bíboros, aki áldást is mondott, illetve Nagy István agrárminiszter is. A honvédséget Szabó István honvédelmi államtitkár képviselte. A szeretetvendégségen egyébként Karácsony Gergely főpolgármesternek is köszönetet mondtak a helyszín biztosításáért, Budapest első embere azonban nem jelent meg a helyszínen. Jóllehet a fél tizenkettes érkezés még korai lett volna a főpolgármesternek, de az is elképzelhető, hogy a kongresszust nemrég még agresszívan támadó Gyurcsány Ferencnél jelentett volna rossz pontot a balliberális politikus számára, ha megjelenik.

Fotó: Havran Zoltán

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.