Újabb és újabb embercsempészekkel gyűlik meg a bajuk a magyar rendőröknek

Győr mellett egy mindössze 17 éves embercsempész próbált meg tíz migránst az ország területére szállítani.

Forrás: police.hu2021. 09. 09. 8:54
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két embercsempészt fogtak el a járőrök

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság mélységi ellenőrzési és közterületi támogató osztályának munkatársai 2021. szeptember 9-én 6.55-kor az M9-es autópályán intézkedés alá vontak egy német honosságú kisteherautót, amelyet egy bolgár férfi vezetett. A járműben utasként tartózkodott egy 33 éves török állampolgár is. A járőrök a jármű átvizsgálása során a raktérben 12 külföldit találtak, akik szír állampolgárnak vallották magukat, ám sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni – olvasható a Police.hu-n.

A gyanú szerint a bolgár sofőr és társa a határsértőket át akarta vinni az országon, ezért őket előállították. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság migrációs ügyek osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indít eljárást velük szemben. A nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására.

A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Győr mellett kapták el a 17 éves embercsempészt 

A rendőrök – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nemzetközi bűnözés elleni főosztály székesfehérvári osztályának jelzése alapján – 2021. szeptember 9-én 6.50-kor egy szerb honosságú személygépkocsit ellenőriztek az M1-es autópálya 119-es kilométerszelvényében, a Győrt elkerülő szakaszon. A járműben a 17 éves szerb sofőrön kívül tíz – magukat szír állampolgárnak valló – külföldi utazott, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.

A járőrök a gépkocsi vezetőjét elfogták és az illegális migránsokkal együtt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították – közölte hivatalos honlapján a rendőrség.

Borítókép: Police.hu

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.