Varga Judit: Nincs erős nemzet erős külső határok nélkül

A miniszter véleménye, hogy a migrációval szemben nem adható fel a biztonság és a keresztény kultúra.

Forrás: Facebook2021. 09. 07. 19:30
null
20200507 Budapest dr. Varga Judit igazságügyi miniszter fotó: Havran Zoltán (HZ) Magyar Nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Varga Judit, igazságügyi miniszter a közösségi oldalán számolt be arról, hogy kedden fogadta Jeff Sessionst, az Egyesült Államok korábbi igazságügy-miniszterét, főállamügyészét.

A kormánypárti politikus a bejegyzésében azt írta, az egykori alabamai szenátor kulcsszerepet játszott a Trump-adminisztráció bevándorláspolitikájának kialakításában, előtte pedig húsz éven keresztül volt szószólója az amerikai bevándorlási törvény reformjának.

– Bár a két ország – méretéből és elhelyezkedéséből adódóan – sok mindenben különbözik, egy közös pont határozottan látható: déli határainkon soha nem látott mértékű migrációs nyomás volt tapasztalható az elmúlt években

– rögzítette Varga Judit, aki azt is közölte: egyetértettek abban, hogy az illegális bevándorlás nem jelenthet megoldást demográfiai és munkaerőpiaci kihívásokra, azokat hatékony családpolitikai eszközökkel kell orvosolni.

– Biztonságunkat és keresztény kultúránkat nem adhatjuk fel, a problémák magunkra húzása helyett pedig a segítséget kell odavinni, ahol a legnagyobb szükség van rá. A képlet egyszerű: nincs erős nemzet erős külső határok nélkül!

– húzta alá. 

Jeff Sessions: Trump elnök csodálta Orbán kormányfőt

„A nemzetállamok ideje nem múlt el, továbbra is fontos szerepet játszanak a világban. Nálunk is, és érzésem szerint Európában is egyre erősebb eközben a meggyőződés, hogy ideológiai válaszút előtt állunk. Nekem pedig nagyon tetszik, hogy Magyarország ebben ilyen keményen kiáll” – mondta a lapunknak adott interjúban Jeff Sessions, Donald Trump előző amerikai elnök igazságügy-minisztere. Az egykori republikánus szenátor a Danube Institute meghívására a héten vitaesteken is részt vett, ahol többek között a szigorú bevándorlási politika mellett állt ki.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.