időjárás -6°C Ágnes 2022. January 21.
logo

A HVG szerint Orbán Viktor erőt demonstrált

Forrás: mandiner.hu
2021.10.24. 08:19 2021.10.24. 14:27
A HVG szerint Orbán Viktor erőt demonstrált

„A miniszterelnök szájából úgy hangzott a 15 évvel ezelőtti történet, mintha a rendőrattak a Fidesz-nagygyűlés résztvevőit célozta volna, miközben azért a valóság ennél árnyaltabb volt” – írja szombati cikkében a HVG Orbán Viktor ünnepi beszédéről szólva, amelyben a miniszterelnök emlékeztette az embereket: négy hosszú évet várt a jobboldal, hogy elégtételt vegyen – olvasható a Mandiner összefoglalójában.

Nemcsak Orbán Viktor, Márki-Zay Péter beszédéről is beszámoltak. Mint a HVG fogalmazott: 

„noha gyakran emlegette fő táborát, a fiatalokat, a helyszínen lévő tudósítónk szerint nagyon sok fiatal nem volt kint, a színpad előtt pedig a zászlók alapján elsősorban a DK tábora gyűlt össze”.

A portál hozzátette azt is: „a néhány ezres létszám ellenére Márki-Zay Péter tarthatott volna katartikus szónoklatot, hogy fenntartsa az előválasztáson kialakult lelkesedést, ám ez nem sikerült neki. Aki az elmúlt hetekben hallotta már őt beszélni, kevés újdonsággal találkozott” – írja a Mandiner.

Mint a HVG fogalmazott: „bár Márki-Zay magas tétet tett meg, összességében az ellenzéki rendezvényen nem érződött az, hogy az összefogás és a Fidesz fej-fej mellett áll a közvélemény-kutatásokban, és hogy az ellenzék az elmúlt három-négy hétben mozdított meg több mint 850 ezer embert”. A portál kiemelte: 

a napot érzésre Orbán Viktor nyerte meg olyan magasan, mintha még mindig 10-15 százalékos pártokkal állna szemben az 50 százalék fölötti kormánypárt.

„Ezzel viszont duplán veszített az ellenzék: az összefogásra ugyanis most nagyon nehéz időszak vár, egészen karácsonyig: most ülnek le ugyanis a közös listáról egyeztetni, ahol borítékolható az összecsapás. Így egységet legközelebb jövő januárban tudnak felmutatni” – zárta cikkét a portál.

Az eredeti cikket IDE kattintva olvashatják!

Borítókép: Orbán Viktor ünnepi beszédet mond az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján tartott megemlékezésen (Fotó:MTI/Balogh Zoltán)