időjárás 18°C Konstantin 2022. május 21.
logo

Dömötör Csaba: Senki sem gondolhatja, hogy Karácsony önállóan hozhatna döntéseket

Magyar Nemzet
2021.10.04. 11:38 2021.10.04. 12:31
Dömötör Csaba: Senki sem gondolhatja, hogy Karácsony önállóan hozhatna döntéseket

Rájöttem, bármiről beszélek napirend előtt a parlamentben, a kijelölt államtitkár úgyis Gyurcsányozással válaszol majd – mondta hétfői felszólalásában Tordai Bence, aki szerint képtelenség, hogy az ellenzékiek főnöke Gyurcsány Ferenc lenne. A párbeszéd képviselője szánalmasnak nevezte a kormánypártokat, és arról beszélt, hogy a Fideszesek nem buták, értenek a lopáshoz és a hatalomtechnikához. Orbán Viktor a múlt elleni harcot választotta, mert csak ezt tudja megnyerni, és tart a jövő harcától, a jövő emberétől, Karácsony Gergelytől pedig fél a miniszterelnök. 

Válaszában Dömötör Csaba arról beszélt, hogy 

egy embert látni, aki fél a magyar politikában, az pedig Karácsony Gergely, aki retteg az újságíróktól. A miniszterelnöki kabinetiroda államtitkára kifejtette, hogy Karácsony Gergely döntésképtelen politikus, aki nem tud kilépni az őszödi szemkilövető árnyékából, akinek korábban tanácsadója volt. 

Emlékeztetett: az elmúlt napokban eldőlt, hogy a Gyurcsány Ferenc pártja lesz a legnagyobb erő a baloldalon, Karácsony Gergely úgynevezett pártja pedig csak hét helyen tud majd jelöltet állítani. Senki nem gondolhatja komolyan, hogy ezek után Karácsony önállóan hozhatna döntéseket – vélekedett a kormánypárti politikus. Dömötör Csaba emlékeztetett: Karácsony Gergely két éve főpolgármester, és már mindenki látja, hogy Budapestet nem vezeti senki. 

– Néha figyelmeztessék a saját jelöltjüket, hogy Budapesten is lennének feladatai, szánjon pár percet Budapestre – szúrt oda Tordai Bencének Dömötör Csaba, aki szerint, ha Budapestet nem tudja irányítani Karácsony Gergely az országot sem tudná Gyurcsány Ferenc árnyékából.

Borítókép: Illyés Tibor/MTI