Elfogta a TEK Tureket, az éjszakai élet ismert alakját

Péntek este őrizetbe vette a TEK és az NNI az éjszakai életben és az alvilágban is jól ismert H. Sándor „Tureket” – tudta meg a PestiSrácok.hu. Az egyelőre nem világos, hogy mivel gyanúsítják, ugyanakkor az őrizetbe vétel után legkésőbb 24 órával a hatóságoknak közölniük kell. A lap információi szerint a rendőrség újra nyílt nyomozást folytat az 1999-es Döcher-gyilkosság ügyében és rendőri körökben már korábban emlegették Turek nevét, mint lehetséges felbujtót, igaz, bizonyíték nem volt ellene, és hivatalosan sosem gyanúsították. Lapunk egy éve megírta, hogy vizsgálják a leszámolást, de a nyílt eljárás elrendelése új fordulat az ügyben.

Magyar Nemzet
Forrás: PestiSrácok.hu2021. 10. 10. 9:02
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Döchert és Bulgár Misiként ismert alvilági társát 1999. február 2-án gyilkolták meg egy XV. kerületi presszóban. A sötét hosszú kabátot, fején kapucnit, arcán sálat viselő tettes vélhetően egy 7.65-ös cseh gyártmányú, Scorpion géppisztolyból adott le húsz lövést. Egyik áldozatát tarkón, másikat szembe lőtte. Döcher felesége és az asztalnál ülő harmadik férfi sértetlen maradt. A leszámolás alig néhány másodpercig tartott, majd a gyilkos sietve távozott – idézi fel az eseményeket a PestiSrácok.hu.

Mint írják, a gyilkosság indítékának először azt tartották, hogy Döcherék belekeveredtek egy olyan, szerbekkel folytatott, fegyverkereskedelem miatti üzleti-elszámolási vitába, ami miatt kiadhatták rájuk a kilövési engedélyt. 

A jégkoronggal, majd ökölvívással és keleti küzdősportokkal foglalkozó nehézfiú kezéhez a be nem bizonyított gyanú szerint nem kevés vér tapadt. Így nem kizárt, valaki bosszúból lépett és tetette hidegre Döchert, aki ellen eljárás indult például barátnője, Haraszti Teodóra megölésével kapcsolatban is. 

A rendőrség a gyanút arra alapozta, hogy a lány állítólag féltékenységből azzal fenyegetőzött, feladja barátját, méghozzá emberölési ügyekben. Miután csak közvetett bizonyítékok álltak rendelkezésre, a Pest Megyei Ügyészség végül megszüntette a nyomozást. 

Döcher „Csontkezű” bíróság előtt állt az 1996-ban kivégzett ferencvárosi lányfuttató, Cinóber üzlettársa, Zaharovics Zoltán pénzváltó meggyilkolásával összefüggésben is, de nem sikerült rábizonyítani a bűncselekményt – emlékeztet a portál.

Döcher félreállításával kapcsolatban egy olyan teória is napvilágot látott, hogy a férfi egy úgynevezett bartergyilkosság áldozata lett. A barterban elkövetett gyilkosság röviden annyit jelent, hogy a merényletért a bűnbandák nem pénzzel fizettek, hanem barterüzlet köttetett, azaz egy másik kivégzéssel rendezték a számlát. 

A PestiSrácok arról is beszámol, hogy elkövetőként egy ma már ugyancsak halott szlovák bérgyilkos került képbe. Szóbeszéd tárgyát képezte az is, hogy a hazánkban tevékenykedő titkosszolgálatok valamelyike intéztette el a nehezen kezelhető férfit, erre nincs semmilyen bizonyíték, de az tény, hogy a magyar katonai elhárítás két munkatársa is jelen volt a kisvendéglőben az emberölés elkövetésekor. Gyanús körülmény az is, hogy Döcher annak ellenére dolgozhatott a hozzá köthető kocsmájában, hogy a nehézfiú jogerős börtönbüntetését töltötte, és mint a boncolás során később kiderült, egészségügyi állapota sem indokolta volna a kedvezőbb elbánást. A Döcher György külső foglalkoztatásának engedélyezésében közreműködő K. Györgyöt, a Budapesti Fegyház és Börtön gazdasági igazgatóját később eljárás alá vonták, és a katonai ügyészség hivatali visszaélés miatt vádat emelt ellene, a bíróság azonban bizonyítottság hiányában felmentette a volt igazgatót.

Csontkezű halála után társa, a pénteken elfogott Turek becenevű H. Sándor Szlovákiába tette át a székhelyét, akit az 1999-es dunaszerdahelyi mészárlással is meggyanúsítottak a helyi hatóságok, de a Magyar Nemzetnek nyilatkozó ügyvédje szerint nincs olyan bizonyíték, ami alátámasztaná védence bűnösségét, sőt a védő szerint ez az eljárás Turek számára kedvezően zárulhat le. A lap arról is írt, hogy Turek időközben nevet változtatott és D. Alexként működteti építési vállalkozását.

Borítókép: Parameter.sk

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.