Elhunyt Kun Ferencz, a Rákóczi Szövetség alelnöke

A szervezet megalapításának célja a magyar kultúra, nyelv és közösségek ügyének szolgálata volt.

Magyar Nemzet
2021. 10. 15. 18:16
Kun Ferencz, Rákóczi Szövetség Fotó: Rákóczi Szövetség Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Rákóczi Szövetség megrendülten és mély fájdalommal tudatja, hogy Kun Ferencz, a Rákóczi Szövetség alelnöke és alapítója 80. életévében, 2021. október 15-én elhunyt – olvasható a Rákóczi Szövetség honlapján. Mint írják: Kun Ferencet a Rákóczi Szövetség saját halottjának tekinti. Isten nyugtassa őt!

A szervezetet 1989-ben alapították felvidéki kötődésű és a felvidékért elkötelezett érzelmű emberek. A Rákóczi Szövetség létrejöttének célja a magyar kultúra, a magyar nyelv és a magyar közösségek ügyének szolgálata, elsősorban a magyar fiatalok segítése. A szövetség csaknem harmincezer taggal és ötszáznál több helyi szervezettel rendelkezik a Kárpát-medencében, amelyek közül mintegy 320 középiskolákhoz, közel kétszáz településekhez és mintegy harminc egyetemekhez kötődő szervezet.

Borítókép: Rákóczi Szövetség Facebook-oldala

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.