Járőrautókkal támogatja a rendőrség a polgárőröket

Folyamatos munkakapcsolatban dolgozik együtt a rendőrség és a polgárőrség, aminek eredményeként a rendőrök felszereléssel és kiképzéssel is segítik a civil polgárőröket. Most a déli határvédelemben résztvevő polgárőrök tíz járőrautót kaptak, hogy a rendőrség ezzel is segítse a munkájukat.

2021. 10. 01. 16:34
Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tíz jó állapotú használt gépkocsi a jövőben az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) tagjainak tevékenységét segíti a szerb–magyar határszakaszon.

– közölte pénteken az ORFK kommunikációs szolgálata. 

A négy Opel, három Skoda és az egy-egy Seat, Volkswagen és Nissan az OPSZ határőr tagozatának délmagyarországi szervezeteit segíti. Az első két autót a Bajai Polgárőr-egyesület és a Kunbajai Polgárőr-egyesület képviselője vette át október 1-jén Kiskunhalason, a többi jármű átadása ezután történik meg. A polgárőrök a bővülő járműparkkal hatékonyabban és eredményesebben tudnak hozzájárulni Magyarország határainak védelméhez és az illegális migráció ellen folytatott küzdelemhez.   

Mint ismert, a Csongrád-Csanád megyei polgárőrök folyamatosan részt vesznek a határvédelemben. Éjjel és nappal is jelen vannak a határ mentén a megye polgárőrei. 

Az érintett egyesületek tagjai – most már mondhatjuk, hogy évek óta – áldozatos munkát végeznek, hogy segítsék a társhatóságokat az illegális határátlépők feltartóztatásában. Emellett a polgárőrök folyamatos járőrszolgálatot adnak az adott település kül- és belterületein is.

A Magyar Nemzet korábban Ásotthalom–Mórahalom–Röszke térségében készült riportban számolt be arról, hogy a délmagyarországi határon ugrásszerűen megnőtt migrációs nyomás elleni fellépés sikerének letéteményesei a zöldhatárt tüzetesen ismerő polgárőrök, akiknek a felszerelését egyebek mellett gépjárművekkel, éjjellátó készülékekkel és drónokkal is segítik.

A rendőrség napi munkakapcsolatban van az OPSZ szervezeteivel, egyesületeivel. A közös szolgálatellátás hatékonyságának növelése érdekében a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság a Tolna Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségével közösen képzést szervezett a megyében tevékenykedő polgárőrök részére, így a megyében működő valamennyi polgárőrszervezet tagjának lehetősége nyílt részt venni az oktatáson. 

– A polgárőrök betekintést nyerhettek a szolgálatuk ellátása során szükséges jogszabályokba. A rendőrség munkatársai közül a Police Medic képzést végzett kollégáink az elsősegélynyújtás alapjaival és újraélesztési technikákkal ismertették meg a polgárőröket. A szolgálatellátás hatékonyságának fokozása érdekében a polgárőrök részére az egyenruhások intézkedéstaktikai oktatást is szerveztek.

– számoltak be az eseményről.

A képzésen valamennyi rendőrkapitányság illetékességi területén működő polgárőr-egyesület tagjai részt vettek. Szeptember utolsó hétvégéjén Szekszárdon vezetéstechnikai tréninget is tartott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság két oktatója, Herbert Tamás törzszászlós és Antal István főtörzszászlós a polgárőröknek. A gyakorlás alkalmával a résztvevőknek több feladatot is végre kellett hajtaniuk, így gyakorolhatták, hogyan kell a hirtelen elénk kerülő akadályokat kikerülni, továbbá kipróbálhatták azokat a helyzeteket, amikor fékezniük vagy vészfékezniük kell a járművezetőknek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.