Jövőre új gimnázium kezdi meg működését

Az eredeti terveknek megfelelően már a jövő tanévre is várja 8. osztályos tanulók jelentkezését a Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium (BIT). Az intézménybe középiskolai felvételi eljárás keretében lehet hamarosan jelentkezni.

Magyar Nemzet
2021. 10. 04. 14:48
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Októberben megkezdődik a Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium építése. A nagyszabású beruházást alapos tervezés előzte meg, melyben vezető építészeti, pedagógiai, digitalizációs és fenntarthatósági szakemberek dolgoztak szorosan azért, hogy egy valóban kiemelkedő, XXI. századi iskolaépület születhessen meg.

A teljes kivitelezés csak 2022 decemberében fog teljesen befejeződni, de tekintettel a helyben felmért igényekre, a fenntartó fontosnak tartja, hogy az első osztályok már 2022 szeptemberében elindulhassanak. Így mindössze csak egy fél évre, 2022 szeptemberétől a frissen felújítandó bicskei Vajda János Technikum épülete fog otthont adni a BIT-nek. A modern oktatási környezet így az első fél évben is biztosított lesz, ahogy a kiemelkedő színvonalú oktatás is, mivel már az átmeneti helyszínen is a BIT tanárai várják majd a beiratkozó diákokat. Az első fél évet követően a BIT hazatér Biatorbágyra, az új épületbe.

A Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium mindent meg fog tenni, hogy az átmeneti időszakban segítse a diákokat az iskolába jutásban, illetve a tanrendet is a közösségi közlekedéshez igazítja majd.

A két induló osztály közül az egyik pénzügy-számvitel technikumi, a másik gimnáziumi osztály lesz, míg a 2023–24-es tanévtől kezdődően további technikumi osztályok is indulnak majd, a pénzügy-számvitel mellett logisztikai és informatikai területen.

Az iskolával, illetve a felvételivel kapcsolatban a fenntartó, az Ökumenikus Segélyszervezet az Oktatásért Alapítvány folyamatos tájékoztatást nyújt a www.bit-edu.hu oldalon.

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.