Józsefvárosi vitorlásmutyi: a tender fogalmazója és győztese ugyanaz a személy lehet

A józsefvárosi Fidesz jogi lépéseket tesz a káptalanfüredi vitorlásmutyi ügyében. Nyilvánosságra került egy leleplező videó, amelyből kiderül, hogy a vitorlástender kiírója és nyertes pályázója ugyanaz a személy. Miután az ügy nyilvánosságot kapott, Gyurcsány egykori bizalmasa, Gőz Gabriella, a pályázatot kiíró önkormányzati cég vezérigazgatója azonnal benyújtotta lemondását.

2021. 10. 25. 16:09
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hónapok óta hazudozik a baloldali városvezetés a kerület balatoni strandját érintő vitorlásmutyiról. Titkolták a szerződéseket, és miután a botrány miatt kénytelenek voltak belső vizsgálatot lefolytatni, annak eredményét is rejtegették

– írta mai közleményében a józsefvárosi Fidesz. Hozzátették: a botrányos képviselő-testületi ülésen végre sikerült megszerezni a jelentést, melyből már első ránézésre is látszik, hogy súlyos visszaélések történhettek több ügyben az önkormányzat háza táján.

„Úgy tűnik, van alapja a megjelent sajtóhíreknek is a strand bérbeadása körüli gyanús körülményekről, amit az is igazol, hogy még tegnap este lemondott tisztségéről az ügyben érintett önkormányzati cég vezetője, Gyurcsány bizalmi embere” – sorolta a kormánypárt helyi szervezete. 

Azt is megjegyezték: a jelentésből az is látszik, hogy nem egyedi esetről lehet szó, több ügy kapcsán felmerül korrupciós és egyéb bűncselekmények gyanúja. A józsefvárosi Fidesz alaposan átvizsgálja a jelentést és megteszi a szükséges jogi lépéseket.

A Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zrt. (JKN) először három hónapra adta bérbe az önkormányzat balatoni strandját a Vitorlázó Gyermekekért Egyesületnek, majd rájuk szabva a tendert, egyedüli pályázóként öt évre kapták meg a jogot, hogy vitorlástáborokat szervezhessenek a józsefvárosi gyermekek üdülőjének strandján. 

A nyilvánosság nyomására a gyanús tender miatt az önkormányzat belső vizsgálatot indított, amelynek eredményét először a Pikó András vezette baloldali önkormányzat nem akarta átadni a helyi szinten ellenzékben lévő Fidesznek. A testületi ülésen a baloldali többség mindent megtett, hogy elodázza az ügyet, többórás huzavona után kapta meg a polgári oldal az anyagot.

A testületi ülés előtti napokban derült fény arra, hogy ricsi7 felhasználónévvel maga a pályázó írta meg az önkormányzat helyett a pályázati kiírást, vélhetően kitalált egy számára méltányos bérleti díjat, majd beadta a pályázatot a saját maga által kiírt pályázatra és nyert – derített fényt az ügyre a Hírnyolc helyi lap. Létezhet-e, hogy erről nem tudott a polgármester által kinevezett Gőz Gabriella, JKN vezérigazgatója? Megvizsgálta-e bárki az önkormányzat részéről, hogy kicsoda az a „ricsi7”, és hogy a pályázatkiírást elkészítő ricsi7 és a pályázó ricsi7 ugyanazon személy-e, vagy csak valami egészen fatális azonosságról van szó? Létezhet-e, hogy mindez a városvezetés tudta nélkül zajlott? – tette fel a kérdéseket az újság. 

Miután a leleplező cikk és videó megjelent a Hírnyolcon a korrupciógyanúval átitatott önkormányzati vitorlásmutyi ügyében, még aznap este lemondott Gyurcsány Ferenc egykori sajtófőnöke, a Józsefváros Közösségeiért Zrt. vezetője. Ezzel Pikó Andrásék kimentették Gőz Gabriellát a felelősségre vonás alól.

Az ügyről készített videót itt nézhetik meg.

Sára Botond, a józsefvárosi Fidesz alelnöke egy videóban elmondta: egyre több részlet derül ki a vitorlásmutyival kapcsolatban. A józsefvárosi baloldalnak is kezd egyre kellemetlenebbé válni az ügy, ezért saját maguk ellen vizsgálatot indítottak.

Az ügyben bűncselekmény elkövetésének a gyanúja is felmerül, és talán ezt erősíti az is, hogy amikor a cikk megjelent, még aznap lemondott az önkormányzati cég vezetője

– mutatott rá Sára Botond. A korábbi polgármester is megerősítette: Gyurcsány Ferenc korábbi sajtófőnökéről van szó.

Borítókép: olvasói fotó

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.