időjárás -3°C Fábián, Sebestyén 2022. January 20.
logo
Menczer Tamás szerint aki ezekre igent mond, az a jövőre mond igent

Kormányzati cél a gyermekvállalás támogatása és a kereszténység megőrzése

Magyar Nermzet
Forrás: MTI
2021.10.09. 14:45 2021.10.09. 15:06
Kormányzati cél a gyermekvállalás támogatása és a kereszténység megőrzése

A kormány feladatairól is beszélt Menczer Tamás államtitkár szombaton Zsámbékon, a Csillagvilág református óvoda alapkőletételi ünnepségén. Ezek közül kiemelkedőnek tartja a gyermekvállalás segítését, támogatását és a keresztény vallás és kultúra megőrzését.

A zsámbéki Csillagvilág református óvoda alapkőletétele alkalmából beszélt Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára néhány kiemelten fontos kormányzati célkitűzésről. Ezek közül a legfontosabbnak tartja a gyermekvállalás támogatását és a keresztény kultúra őrzését, ápolását.

Az államtitkár úgy fogalmazott, hogy aki igent mond a családra és igent mond a gyermekre, az igent mond az életre és igent mond a jövőre. Kiemelte, a kormány segíteni szeretné, hogy a vágyott gyermekek megszülethessenek. 

Közlése szerint a kormány 2021-ben két és félszer többet fordít a családok támogatására, mint 2010-ben az előző kabinet. Ez 2300 milliárd forintot jelent, ami a GDP mintegy 4,5 százaléka. Ez a támogatás Európában is kimagasló.
A kormány filozófiája, hogy aki gyermeket vállal, az kevesebbet adózzon, többet tudjon a családjára fordítani, mondta Menczer Tamás, hozzátéve, jelenleg egymillió család részesül családi adókedvezményben. Az otthonteremtési program ugyancsak kiemelten fontos, a családi otthonteremtési kedvezményt, a csokot 160 ezer család veszi igénybe, ami mintegy 500 milliárd forintot jelent, és ezek a családok 83 ezer gyerek világra hozatalára vállalkoztak.

Az államtitkár a református egyház országos óvodaprogramjáról elmondta, hogy 66 helyszínen valósul meg óvodafejlesztés vagy -építés, 200 csoportszoba ötezer óvodai férőhellyel – ebből háromezer új –, valamint 354 munkahely jön létre.

A 800 négyzetméteres, kétszintes Csillagvilág óvodában három csoportban 75 gyerekről gondoskodnak majd. Az energiahatékony, korszerű építészeti megoldásokat alkalmazó új épületben fejlesztőközpont és 60 négyzetméteres tornaszoba is lesz. Menczer Tamás elmondta, hogy a Magyarországi Református Egyház országos óvodaprogramjában megvalósuló beruházást 602 millió forinttal támogatja a kormány.

(Fotó: MTI/Máthé Zoltán)