időjárás 3°C Taksony 2022. november 29.
logo

Lángra kapott egy tamásipusztai szálloda, a tűzoltók leküzdötték a lángokat

Forrás: MTI
2021.10.18. 07:42 2021.10.18. 08:19
Lángra kapott egy tamásipusztai szálloda, a tűzoltók leküzdötték a lángokat

Kigyulladt vasárnap este és teljes terjedelmében égett a Borostyán Med Hotel tetőszerkezete Tamásipusztán; a katasztrófavédelem késő esti közlése szerint a tűzoltók megakadályozták a lángok továbbterjedését.

A hotel vendégei és munkatársai idejében elhagyták az épületet, a tűzben senki sem sérült meg.

A Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Papp-Kunkli Nóra az MTI-nek korábban elmondta: az ötös fokozatúra minősített tűzhöz nagy erőkkel vonultak ki a debreceni, a nyíradonyi és a szakolyi tűzoltók. A szálloda épületét 85 embernek kellett elhagynia.

A katasztrófavédelem a honlapján azt írta, hatvannégy tűzoltó oltotta a tüzet Nyíradony-Tamásipusztán, az Akácos úton, ahol lángolt a szálloda tetőszerkezete.

Mintegy három-négyezer négyzetméterre terjedt ki a tűz, amelyet a földről hat, a magasból pedig további három vízsugárral oltottak.

Vasárnap késő este közölték, hogy a tűzoltók megakadályozták a lángok továbbterjedését. Az épületet átvizsgálták, és a földszinti helyiségekből nagy értékű orvosi felszereléseket mentettek ki.

 

Borítókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.